Lifestyle Persoonlijk

Van loondienst naar eigen bedrijf

van loondienst naar eigen bedrijf, project geordend, organizen, opruimen

Van loondienst naar eigen bedrijf. Vorig jaar had ik niet gedacht deze sprong te wagen. En toch is het gebeurd. In februari stapte ik de Kamer van Koophandel binnen om mijn bedrijf ‘Project Geordend’ in te schrijven.

 

Haal ik nog voldoening uit mijn werk?
Afgelopen juni 2020 ging ik na mijn zwangerschapsverlof weer terug aan het werk. Het was een wat vreemde terugkomst want het kantoor was helemaal leeg. Ik kwam mijn spullen halen om weer terug naar huis te gaan en vanuit huis te gaan werken. Mijn collega’s zag ik na lange tijd dus weer via een beeldscherm. Hoewel het even wennen was zaten er toch ook wel veel voordelen aan het thuiswerken.

Zo kon ik op mijn gemak de kinderen op de fiets naar de opvang/school brengen en toch op tijd inloggen, mijn wekker hoefde niet persé om 06:00 af te gaan en ik bespaarde 3 uur reistijd op een dag. En toch miste er iets. De redenen waarom ik mijn werk nog -best- vond vervielen nu compleet. Die superleuke collega’s zag ik nu enkel via een beeldscherm, de routine van naar kantoor gaan en een andere omgeving vervielen. Nu werkte ik op zolder, in mijn eentje, geen reuring om mij heen van collega’s. Ik begon zelfs de ‘irritante’ geluidjes te missen.

Enkel de werkzaamheden bleven nog bestaan.  Door Corona kwam dan ook nog de onzekerheid erbij of ik mijn baan überhaupt nog wel zou behouden. En zo begon ik steeds meer bij mezelf na te gaan of ik mijn werk nog wel goed genoeg vond om er voldoening uit te blijven halen. Maar ook de gedachte ‘wat nu als door Corona de beslissing voor mij gemaakt gaat worden’. Dit proces was achteraf gezien best wel verwarrend en stressvol. We hadden nog maar net een tweede kindje op de wereld gezet, hoe gaan we het doen als één van ons of erger, wij allebei ons werk verliezen?

Diepgaande gedachten
Gelukkig bleef Emile zijn baan bespaard en dat gaf al iets meer rust. Maar zelf zat ik totaal niet meer lekker achter mijn computer als ik aan het werk was. Steeds de gedachte;’Wat nu als ik over een paar maanden geen werk meer heb?’ Omdat ik geen gevangene van die gedachte wilde worden besloot ik heel eerlijk naar de situatie en naar mijn eigen gevoel te kijken. Zonder dat ik uitweek naar de financiële aspecten. Enkel gevoelsmatig. Wat wil ík?

Een eerste gedachte die gelijk in mij opkwam was;’Ik wil niet meer voor een werkgever werken.’ Maar ja wat wil ik dan doen? Heel lang heb ik gespeeld met het idee dat ik het bloggen wel professioneel zou willen doen. Maar al snel besloot ik dat het (voor mij) op het moment niet de juiste beslissing zou zijn. Dit om meerdere redenen. Terug bij de eerste vraag. Wat wil ik dan wel doen? Wat kan ik goed, waar word ik blij van? In de paar dagen die ik voor mijzelf heb gehad tijdens de eerste lock-down ben ik na aanraden van een vriendin een organize programma gaan kijken op de welbekende streaming service. Nu ga ik sowieso heel goed op orde, overzicht, sorteren, opruimen en spullen opnieuw indelen. Het was dan ook niet zo gek dat ik het programma direct geweldig vond.

Daaruit borrelde het idee op dat ik dit ook prima zou kunnen doen. Zolang ik mij kan herinneren ruim ik al op met plezier. Zelfs tot op het punt dat ik met mijn zusje onderhandelde om haar kamer op te ruimen voor geld. Zij een opgeruimde kamer waar ze niets voor hoefde te doen en ik blij doordat ik kon opruimen. Ik hoor je al denken;’Die is niet goed hoor.’ Haha, hey mijn issue kan jou oplossing worden zeg ik je bij deze! (Blijf vooral verder lezen als jij ook die persoon bent die opruimen liever uit besteed.) Want wat nou als ik de Nederlandse Marie Kondo word?

Baan kwijt
Terwijl ik in mijn hoofd al het een en ander aan ideeën aan het uitwerken was, werkte ik nog steeds door bij mijn werkgever. Hoe meer de tijd verstreek hoe meer de mogelijkheid groeide dat er functies zouden komen te vervallen en een reorganisatie nodig zou zijn door Corona. En zo geschiedde. Wegens privacy ga ik niet te veel in op het hoe of wat dit betekende voor mijn proces. De aanloop hier naartoe was energie vretend maar toen het eenmaal zover was, was het ook een onwijze ontlading. Opluchting en niet meer die onzekerheid over het ‘wat als.’

Nu kon ik rustig bijkomen en hetgeen wat op werk en persoonlijk vlak was gebeurd een plek gaan geven. Het was namelijk een behoorlijk pittig 1,5 jaar geweest. Dit naast de overduidelijke Corona gekte. Na meerdere malen gehoord te hebben;’Zul je niet eens met iemand gaan praten?’ ben ik dit toch maar gaan doen. Hierdoor kreeg en krijg ik meer ruimte in mijn hoofd. Zo gaf ik mijzelf voorzichtig weer toestemming om even enkel dingen te doen die ík wil en het hele idee van hoe het nu op werkgebied zou verlopen te parkeren. Eerst mijn mentale gezondheid weer een beetje op orde krijgen. Daarna zien we wel verder.
Toen ik na twee maanden mezelf weer wat rustiger voelde ben ik weer terug gekomen op wat ik nu dan toch zou willen qua werk. Ik bleef hangen bij het idee van opruimen bij mensen thuis.

Ik schreef een ondernemersplan, begon mij te verdiepen in wat het zou betekenen als je een eigen bedrijf start en sprak met een coach. Het idee werd nu echt. Ik ga voor mezelf beginnen!
Zo liep ik in februari de kamer van koophandel binnen om mijn eigen bedrijf in opruimen en organizen genaamd ‘Project Geordend’ in te schrijven. Wat een zenuwen en trots.

Project Geordend
Met ‘Project Geordend’ wil ik jou helpen om je hoofd meer rust te gunnen door middel van een opgeruimd huis. Word je overweldigd door die stapels spullen en zie je door de bomen het bos niet meer? Ben je een druk bezet persoon die wel van een opgeruimd huis houdt maar het werk liever uitbesteed? Of ben je zo op dat je de energie niet meer hebt om dingen op orde te brengen?
Dan kun jij mij contacteren! Ik maak met liefde jouw huis weer overzichtelijk zodat jij je kunt focussen op dingen waar jíj blij van wordt.

Voor een (nu nog) kleine greep uit mijn werk kun je terecht op @projectgeordend.

Actie
Op het moment heb ik een actie lopen welke EUR 5,00 korting geeft op jouw eindfactuur als ik de voor en na foto’s van mijn werk bij jou mag delen op Instagram.

Wil je meer informatie dan kun jij mij bereiken op info@projectgeordend.nl

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge