Lifestyle Tips

Minimalistisch verlanglijstje

De feestdagen komen er weer aan! Kerst is wel echt mijn favoriet. Lichtjes, samen zijn met vrienden en familie*, eten en ja toch ook wel het leuke zicht van de cadeautjes onder de kerstboom. Door de jaren heen is onze familie uitgebreid en zo ook het aantal cadeautjes onder de boom. Wel is het type cadeau veranderd. Zo ook dit jaar weer. Vorig jaar had ik al het goede voornemen om in 2020 duurzamer te gaan leven en ja dan hoort hier natuurlijk ook een duurzamer en minimalistischer verlanglijstje bij. 
Zou jij hier ook wat inspiratie voor op willen doen? Lees dan hieronder een aantal tips. 

Dagelijks gebruik
Hoe ouder je word hoe meer je de gedachte zult krijgen;’Ik heb eigenlijk alles al’. Maar je hebt altijd wel producten die je op dagelijkse basis gebruikt en uiteindelijk op zullen raken. Uitstekende keuze om deze dan op je verlanglijstje te zetten. Zo weet je zeker dat je het gaat gebruiken en het dus nuttig is. Een aantal voorbeelden hier van kunnen zijn:

– Dag/Nachtcrème
– Gezichtsreiniger

– Make-up
– Make-up remover
– Wasmiddel

Eten
Gotta love food! Je hoeft er ook geen ruimte voor in je huis te maken want het verdwijnt in je buik dus lekker minimalistisch! Eten doen we allemaal, thuis of buiten huis*. Ook weer zo’n top iets om dus op je verlanglijst te zetten.

– Cadeaubon voor je favoriete supermarkt
– Waardebon voor je lievelingsrestaurant 

Duurzaam en plastic vrij
Hoewel ik over een aantal producten eerst sceptisch was ben ik nu wel om. De aanschafwaarde is misschien wat duurder maar je doet er wel langer mee. Ideaal om dus op je lijstje te zetten als je het dus wil proberen maar liever niet je eigen geld er aan uit wilt geven.

– Shampoo/Conditioner bar
– Bodybar
– Scheerzeep
– Wasbare wattenschijfjes
Lastswab wattenstaafje

Cadeaubon
Vrij voor de hand liggend natuurlijk. Maar niet minder leuk om te krijgen als je al aan het sparen bent voor iets en het bedrag wordt aangevuld!

– Gezichtsbehandeling
– Kleding
– Reizen*
– Bouwmarkt
– Interieur


Herinneringen
Ik ben echt een fan van foto’s, familiefoto’s in het specifiek. Zo mooi vind ik dat om oprecht geluk vastgelegd te zien in een foto. Natuurlijk kun je een foto met je telefoon maken, maar een heuze fotoshoot op zijn tijd is ook gewoon heel gaaf. Dit is vaak een wat prijzigere uitgave, maar zo de moeite waard. Deze beland dan ook geregeld op mijn verlanglijstje.

– Bijdrage voor een gezinsshoot
– Tegoedbon voor een fotoservice om je fotoboek te maken

Voor de kinderen
Met kinderen puilt je huis al heel snel uit met speelgoed. Zelf word ik daar kriegel van. Zeker als je het aanschaft er even mee gespeeld wordt en vervolgens in een hoek ligt te verstoffen. De verlanglijstjes van Olivia (en nu ook Tobias) pak ik al een tijdje anders aan door middel van de 4 cadeau regel aan te houden. Wat houd dit in?

– Iets wat ze nodig hebben
– Iets wat ze graag willen
– Iets wat ze dragen
– Iets educatiefs

Deze valt niet onder een van de bovenstaande categorieën, maar vind ik ook wel noemenswaardig. Namelijk, een activiteit of dienst.

– Toegangskaartje tot een pretpark
– Toegangskaartje voor het zwembad
– Abonnement op een tijdschrift
– Abonnement op een tv-service

Veel plezier met het maken van jou minimalistische verlanglijstje!

*  Door Corona nu niet (geheel) mogelijk
** Dit artikel bevat affiliate marketing

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    CommentLuv badge