Tips

Zo houd je Whatsapp overzichtelijk

Berichten via de e-mail, persoonlijke berichten via Facebook Messenger, Instagram en nog meer via Whatsapp. Soms zie ik door de bomen het bos niet meer met al die berichten via verschillende platforms. Ik hou van berichtjes in welke vorm dan ook, maar ik hou ook van overzicht. Hier heb ik voor Whatsapp iets op gevonden voor mezelf.

 

Waslijst aan contacten
Voorheen had ik een hele lijst openstaan aan chats. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar na een tijdje begon ik het overzicht steeds meer kwijt te raken. En hoewel het op dat moment niet direct onwijs storend was vond ik wel dat er verandering mocht komen in ‘mijn systeem’.
Als ik een bericht wilde sturen naar iemand was ik namelijk eerst bezig om te kijken waar die persoon ook alweer stond. Niet dat je hier onwijs veel tijd kwijt aan bent maar het kan best makkelijker vond ik.  Zo ook het overzicht bewaren van wie je nou wel of niet al had geantwoord.

Archiveren
En dus kwam ik op het idee om chats waar ik al op geantwoord heb direct te archiveren. Ik zag de lijst aan chats steeds kleiner en kleiner worden en dit gaf mij meer rust dan ik van te voren had gedacht. Dus nu is het automatisme geworden om een bericht te antwoorden en de chat gelijk naar links te swipen (dit werkt voor de iPhone, voor de Samsung houd je de chat ingedrukt en selecteer je rechtsboven in de enveloppe met de pijl naar beneden). Wil ik iemand een bericht sturen gebruik ik daar nu de zoekbalk voor. Dit kon hiervoor natuurlijk ook gewoon, maar aangezien de meeste mensen die ik spreek toch wel in die chatlijst stonden koos ik ervoor om te scrollen.

Zelf ben ik tevreden over dit systeem van overzicht houden en het helpt voor mij zeker om aan de grootte van de chatlijst te zien wie ik nog even moet antwoorden ja of nee.

Pas jij dit ook al toe? Of heb je nog een andere geniale tip, deel deze dan vooral!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    CommentLuv badge