Lifestyle Zwangerschap

Een kijkje in de babykamer van broertje

Het heeft even geduurd voor dat de kamer van babybroertje af was, maar ik ben heel blij met het resultaat dat ik met jullie mag delen!

Nieuwe vloer

De reden dat het allemaal wat langer heeft geduurd voordat de baby kamer klaar was; is omdat wij last minute toch nog de vloer op de volledige eerste verdieping hebben vervangen. Niet zo zeer voor de mooi, hoewel ik het nu zeker wel mooier vind dan eerst. Nee, omdat onze vloeren ontzettend kraakten, en dat met name in de toekomstige baby kamer. Het was al iets waar wij ons van het begin af aan aan stoorden maar het steeds een klus voor later was. Want ja als je eenmaal allerlei spullen hebt staan ga je toch minder makkelijk even een vloer volledig opnieuw leggen. Maar met hulp is het gelukt! En wat ben ik blij dat al dat gekraak eindelijk weg is. Hoera! Nu konden we eindelijk gaan beginnen met verven en het verdere klussen.

Thema

Toen we Olivia haar kamer gingen inrichten hebben wij haar muren heel basic wit gelaten en gekozen om kleur terug te laten komen in de meubels. Deze keer vond ik het toch wel leuk om op zijn minst 1 muur een kleur te geven en hier en daar wat dingetjes aan de muur te hangen. Zelf vond ik het dieren/jungle thema erg leuk om toe te passen. En ik was zeker niet de enige in Nederland, want je hoefde maar ‘Jungle Thema kamer’ in te toetsen op de welbekende kanalen en hoppa zat zoekresultaten. Wel leuk om dan op die manier ook inspiratie op te doen. Zo moet ik zeggen dat ik tussendoor echt wel hier en daar van idee ben veranderd met wat ik op de muur wilde hebben ja of nee, of wat betreft meubels. Maar uiteindelijk zijn we er samen goed uitgekomen al zeg ik het zelf.

Deze keer zijn we qua meubels vrij basic gebleven. Het bedje van Olivia hebben we weer terug gemonteerd als ledikant voor broertje en Olivia slaapt nu in een 1 persoonsbed. Qua kast heeft het even geduurd voor we eruit waren wat we nou precies wilden, maar we zijn uiteindelijk gegaan voor een ladekast welke we ook gaan gebruiken als commode. Om een beetje in het Jungle thema te blijven leek het mij leuk om de standaard knopjes op de lades te vervangen. En zo vond ik leuke gouden olifantjes.

Qua wanddecoratie waren we het niet helemaal eens eerst. Emile vond het leuk om dierenhoofden aan de muur te hangen. Maar mij deed het denken aan die typische Amerikaanse boshuisjes waar de zelf geschoten dierenhoofden als trofeeën aan de muur hangen. Uiteindelijk kwam Emile met deze twee exemplaren naar mij gelopen in de winkel en maakte ik toch de uitzondering voor ze om ze mee te nemen. Ze zien er toch wel liefelijk uit en dus hangen ze nu aan de muur. De jungle bladeren aan de muur was ook een idee van Emile en ik vind dat ze leuk tot hun recht komen zo.
Je kunt wel zeggen dat de indeling en inrichting van de kamer een echte samenwerking is geweest. En we zijn beide erg blij met het resultaat. Iedere dag ga ik toch even stiekem kijken in de kamer en dan stel ik mij voor dat daar heel binnenkort een babytje zal liggen.

Goed. Genoeg gepraat, hier de foto’s van het resultaat:

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Saskia
  26 maart 2020 at 13:52

  Ziet er erg leuk uit voor jullie kleintje! 🙂

  • Reply
   Kelly
   31 maart 2020 at 08:01

   Dankjewel! 🤗

Leave a Reply

CommentLuv badge