Zwangerschap

De geheime blog serie Deel 6

Afbeelding van Pexels via Pixabay

Dit is Deel 6 van deze blogserie. Hier vind je Deel 1, Deel 2, Deel 3, Deel 4 en Deel 5.

Thuis ga ik verder met de medicatie tegen het overgeven. De eerste paar dagen gaat het goed al heb ik wel ontzettende hoofdpijn en voelt het of ik van de wereld ben. Maar ik geef niet over dus ik neem het maar voor lief.

Inmiddels is er bijna anderhalve week voorbij en ik kan niks anders dan liggen op de bank. Als ik ergens slecht tegen kan is het stil zitten. Ik kan niet voor Olivia zorgen want zelfs zitten vergt te veel energie, het huishouden loopt achter, en ik word moe van mezelf. Moe dat ik 0 energie heb, dat ik niet gewoon mijn dingen kan doen en afhankelijk ben van anderen. Hoe dankbaar ik mijn lieve familie en vrienden ook ben! Want eerlijk zonder hun hulp was het allemaal echt veel zwaarder geweest.

Behalve dat ik geen energie heb begin ik mij steeds meer down te voelen. En niet een klein beetje maar best heftig. Ik krijg hele vervelende gedachten. Zelfs zo erg dat ik oprecht bang ben voor een prenatale depressie. Ik zal eerlijk zijn; de hele dag door overgeven, opgenomen worden voor uitdroging, thuis vervolgens niks kunnen doen én ‘s nachts uren wakker liggen omdat je overdag alleen maar ligt is echt niet bepaald het beeld wat je hebt van een blije en zorgeloze zwangerschap. Maar dat ik mij zó down ging voelen paste niet bij mij.

Mijn medicijnen tegen het overgeven zijn op en ik begin weer van voren af aan. Alles wat ik eet of drink komt er met een half uur weer uit. Tot ik na een paar dagen echt niet meer kan. Weer heb ik twee dagen heel weinig water binnen gehouden en ik bel de verloskundige. Zij geeft aan dat het beter is om door te gaan met de medicijnen. En dus bel ik de dokter voor een herhaal recept wat nog niet zo makkelijk is want de medicijnen heb ik in het ziekenhuis gekregen en dus moet er eerst uitgezocht worden waar ik was opgenomen en dergelijke. ‘Fijn’ denk ik bij mezelf. Wat heeft het voor nut om aan te geven dat je het ok vind dat je medicijn gegevens worden gedeeld met je eigen apotheek als ze er niet eens wat mee kunnen.

Na twee dagen heb ik dan eindelijk de medicijnen in huis en deze keer met een bijsluiter. Ik ben zo overdreven gevoelig voor medicijnen dat ik standaard van te voren check naar de minst voorkomende bijwerkingen want geheid dat ik díe ga krijgen. Direct kijk ik naar de bijwerkingen en ja hoor daar staat hij op de eerste plek: somberheid. Gevolgd door weinig energie en migraine. Aha dus dat was die enorme hoofdpijn. En wat ben ik opgelucht dat ik dat extreme down gevoel kon wijten aan de bijwerkingen..

Morgen het laatste deel van deze blogserie alweer

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    CommentLuv badge