Zwangerschap

De geheime blog serie Deel 5

Afbeelding van Welcome to all and thank you for your visit ! ツ via Pixabay

Dit is Deel 5 van deze blog serie. Hier kun je Deel 4, Deel 3, Deel 2 en Deel 1 vinden.

Omdat ik bezorgde berichtjes kreeg, nog even voor de duidelijkheid de mededeling erbij dat deze blogs eerder zijn geschreven en ik inmiddels gewoon allang weer thuis ben.

Als de zuster de kamer weer uitloopt probeer ik mij om te draaien en nog wat te slapen maar het gaat helaas niet van harte. Na veel woelen besluit ik om 07:30 de gordijnen maar open te doen en mijn dag te starten.
De ontbijtkar komt langs en ik besluit een beschuitje met hagelslag te proberen. Als ik deze op heb ga ik gelijk weer liggen in de hoop dat het blijft zitten. Na 2 uur heb ik nog niet overgegeven en daar ben ik blij om. Dat houd in dat het niet heel waarschijnlijk zal zijn dat ik alsnog zal gaan overgeven.

Ik zit inmiddels aan meerdere soorten anti misselijkheid medicatie en deze lijken hun werk te doen. Als de dokters hun ronde weer gaan doen en bij mij komen geven ze aan dat ze mij toch nog een nachtje willen houden tot ik op zijn minst de hele dag wat te eten en drinken binnen kan houden. Stiekem had ik gehoopt dat ik vandaag al weg zou mogen, maar helaas.

Later op de dag komt de diëtiste ook bij mij langs en geeft aan dat als eten niet lukt vruchtensappen of ontbijtdrank ook een goed begin zijn. ‘Ehh ik drink alleen water’ zeg ik. ‘Echt waar? Limonade of iets in die trant mag ook?’ ‘Dat vind ik normaal al niet lekker dus dat is nu helemaal geen succes..’

Ik drink dus eigenlijk altijd water en als ik al iets met een smaakje wil voor de afwisseling is het een glaasje cola waar ik vervolgens ook nog heel lang mee kan doen. Maar zelfs water en cola vind ik op het moment echt vies. ‘Hmm dan moet je het echt van je eten hebben’ zegt de diëtiste. Ze geeft me wat tips en die probeer ik door de dag heen uit.

Wonder boven wonder hou ik wat binnen door de dag heen en ik durf het aan om het avond eten te proberen. Meer dan een paar hapjes is het niet maar goed beter iets dan niets.

De avond valt en ik maak mij klaar om te slapen. Deze nacht kom ik iets makkelijker door ook al slaap ik nog niet heel fijn, want na 03:00 zit mijn infuus blijkbaar dubbel waardoor het alarm afgaat. En dit gebeurd zo nog 2 keer. Wanneer het ochtend is neem ik weer een ontbijtje en ik forceer mezelf te eten want de dokters hadden gezegd zodra je zelfstandig kunt eten en drinken mag je naar huis. Er werd namelijk de mogelijkheid van sondevoeding besproken en dat idee stond mij zo tegen dat ik dus extra mijn best doe. Gelukkig blijft mijn eten zitten!

Hoewel het maar 3 dagen in het ziekenhuis waren vond ik het al lang zat. Omdat Emile moet werken komt mijn vriendin mij halen en brengt mij naar huis.

Wat is het fijn om weer thuis te zijn. Helaas gaat het thuis niet direct goed en zal dit ook weer een moeilijke periode worden..

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    CommentLuv badge