Zwangerschap

De geheime blog serie Deel 2

Misschien herken je het wel dat als je eenmaal de knoop doorhakt om je anticonceptie aan de kant te gooien, je hoopt dat het snel raak mag zijn. Zo was dat bij ons natuurlijk niet anders. Hoewel we bij Olivia heel veel geluk hebben gehad dat ik na de eerste maand al een positieve test in handen had. Hield ik mijzelf wel echt voor dat het deze keer compleet anders zou kunnen zijn en dus hield ik mij weer het gebruikelijke jaar wat wordt gegeven in mijn hoofd.

Omdat ik voor mijn eerste zwangerschap gebruik maakte van de implanon en al 2,5 jaar geen menstruatie had gehad was het lastig te pijlen wanneer het eventueel het juiste moment zou zijn. En daarom stond ik er heel nuchter in en was ik helemaal niet bezig met testen. Ik had ze wel besteld, maar ging er nonchalant mee om. ‘Ach dan heb ik ze alvast in huis’ was mijn gedachte.
Pas toen ik alles vond stinken en trek kreeg in gebakken uien. Serieus? Haha, ja ineens leek mij dat ontzettend lekker. Toen ging er wat dagen.

Nu wist ik wel hoe mijn cyclus zou zijn dus was het wat makkelijker te checken. Deze keer had ik geen tests vooruit besteld, maar had er nog 1 thuis liggen. Omdat ik het zonde zou vinden om die te ‘verspillen’, wachtte ik een paar dagen langer dan gebruikelijk met het testen. Na die paar dagen vroeg ik Emile of ik de test gewoon zou doen, en hij stemde hiermee in.
Dus liep ik naar de badkamer, haalde de test uit de verpakking, volgde de instructies en wachtte ik op de uitslag. Nadat de wacht tijd voorbij was keek ik op het venstertje en daar stonden ze dan. 2 streepjes. ‘Ik ben zwanger’ ging er door mij heen. En tegelijkertijd ontstond er een glimlach op mijn gezicht.

Met de test in mijn hand liep ik naar de slaapkamer waar Emile op bed lag te wachten. Ik hield de test voor hem. ‘Wat is wat ook alweer?’ vroeg hij. ‘Twee streepjes is zwanger’ antwoordde ik.
Samen lachen we naar elkaar en blijven we nog wat beduusd op bed zitten starend naar de test.

Het dringt nog niet helemaal door bij mij en ik merk dat het echt nog een plekje moet krijgen. Misschien omdat ik mij nog helemaal goed voel en nog geen tekenen van zwanger zijn vertoon. Al zou dit snel volgen..

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    CommentLuv badge