Persoonlijk

Jullie vragen aan mij

Het leek mij leuk om weer eens een Q&A blog te schrijven. Vrij vertaald; jullie vragen en ik antwoord. Omdat het allerlei soorten vragen mochten zijn, zal ik ze opdelen in blokken van ‘Mama gerelateerde’ vragen en ‘Vrije’ vragen. Dus ben je nieuwsgierig naar welke vragen ik heb ontvangen en wat mijn antwoord hierop is? Lees dan vooral verder!

MAMA VRAGEN

Met stip op nummer 1. Zou je nog meer kinderen willen?
Hier heb ik een tijdje geleden natuurlijk al een hele blog over geschreven. Mocht je hem gemist hebben kun je hem hier terug lezen.  

Wat vind je het leukste aan moeder zijn?
Kun je dit antwoorden zonder cliché te zijn? Ik denk dat het voornamelijk een gevoelsmatig iets is. Hoe je eigen kind je de wereld anders kan laten zien, dat je ineens een ander soort liefde ervaart en je verantwoordelijk bent voor je kind. Het bijbrengen van normen, waarden en vaardigheden. De oprechte knuffels die je uit het niets krijgt. De hilarische uitspraken die uit Olivia komen af en toe. Ik kan oprecht genieten van hoe Olivia zichzelf kan vermaken, hoe zorgzaam ze is naar anderen en dat ze mij trots maakt dat ik haar moeder ben.

Wanneer je een dag op pad gaat sla je dan Olivia’s middagdutje over? Hoe gaat dat? Of doe je dit liever niet?
Tot nu toe is het maar heel weinig voorgekomen dat wij ergens een dag heen gingen waar het niet mogelijk was om een middag dutje te doen. Vorig jaar Augustus (toen was Olivia iets ouder dan 2 jaar) zijn we naar de Efteling geweest en heeft ze alsnog op de tijd dat ze normaal haar dutje zou doen in de kinderwagen geslapen. Ik heb toen een grote hydrofiele doek over de kinderwagen gedaan om de indrukken van buiten weg te halen, de kinderwagen heen en weer gewiegd en zo viel ze in slaap.
Laatst zijn we een dag weggeweest en hebben we geprobeerd om het middagdutje over te slaan. Olivia heeft het uiteindelijk alsnog tot laat uitgehouden, maar het was voor mij wel duidelijk dat ze haar dutje toch nog wel nodig heeft.

Wat vind je het grote verschil tussen leven met en zonder kind?
Zonder kind kun je zo goed als doen en laten wat je wilt zonder er bij na te denken. Wil je de hele dag op de bank liggen en tv kijken? Geen probleem! Spontaan s’avonds naar de bioscoop? Kan! Zonder kind kun je makkelijker zeggen dat je last minute nog iets met vriendinnen gaat doen en dan kan je man zelf ook gewoon iets inplannen. Met kind is dat natuurlijk een ander verhaal, als een van de twee iets wil doen is de ander toch een soort van ‘verplicht’ om thuis te blijven. Je bent minder vrij. Ik denk dat het grootste verschil toch wel is dat je met heel veel dingen rekening moet houden en moet plannen voor je daadwerkelijk iets kunt ondernemen.

VRIJE VRAGEN

Welke kleding draag je het liefst?
Ik vind een spijkerbroek met een leuk shirtje en sneakers het fijnst om te dragen. Je zult mij heel weinig in rokjes of jurkjes zien, tenzij het een feestelijke gelegenheid is. Zelfs op vakantie wanneer het 30 graden is kies ik het liefst voor een korte broek. Sterker, dan nog kan ik soms in mijn lange spijkerbroek lopen.

Wat is je favoriete vakantiebestemming?
Ik ga het liefst naar waar de zon goed schijnt. Mijn standaard voor echt zomers weer is 30+ graden. Verder hou ik van blauwe zee en zandstranden dus dat zoek ik ook graag op. Ik vind het heerlijk om lekker heel de dag op het strand te zijn met hier en daar een activiteiten dagje tussendoor.

Zou je ooit naar Sardinië terug willen verhuizen?
Aangezien ik vanaf mijn achtste in Nederland woon en ik inmiddels het grootste deel van mijn leven hier heb opgebouwd zie ik het niet zitten om dat achter te laten en te verhuizen naar Sardinië. Ik hou van mijn familie en het voelt bij hun wel echt als thuis komen maar ik ben blij met mijn leven hier. Wat mij wel leuk zou lijken is om een huis daar te hebben zodat ik er vaker heen zou kunnen.  

Wat is je lievelingseten?
Je maakt mij heel gelukkig met aardappels, erwten en bijv een gehaktbal. Met een lekker jusje erbij, heerlijk. Maar ik geniet ook echt wel van pasta (het liefst die van mijn vader, ik krijg de saus nooit hetzelfde!), rijst, ravioli, zalm, garnalen en gehaktschnitzel. Ik eet niet veel vlees, maar gehakt of kip dan weer wel. En qua toetje; ijs! Maar geen waterijs, want dat is geen ijs zeg ik altijd.

Merk je verschil tussen het getrouwde leven en toen je nog vriend/vriendin was?
Eigenlijk niet. Ik denk steeds soms wel eens;’Oh ja ik ben getrouwd’. Nee ik merk geen gigantisch verschil. Het houden van blijft hetzelfde, het elkaar soms goed zat zijn blijft hetzelfde, je onderneemt nog steeds leuke dingen samen, je deelt nog steeds je huis met elkaar. Het enige waar ik het echt aan kan zien is dat we allemaal dezelfde naam dragen als gezin. Dat vind ik wel heel mooi. Maar qua gevoel is er bij mij niet iets onwijs veranderd.


Welke vraag wordt jouw regelmatig gesteld? You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    CommentLuv badge