Persoonlijk

Vrienden komen en gaan

Weet je nog die vriendin waar je de grootste lol mee had, alles mee deelde, de hele dag door al sprak maar thuis toch weer achter je computer kroop om uren door de praten op MSN? Een vriendschap die tijdens de schoolperiode niet te breken lijkt te zijn tot jullie wegen scheiden?
Ze zeggen niet voor niets, vrienden komen en gaan. Maar of ik het altijd even makkelijk heb kunnen accepteren?

Vrienden komen en gaan

Door de jaren heen heb ik verschillende vriendinnen gehad. Lange vriendschappen, korte vriendschappen. Enkel een vriendschap die leuk was voor op school of voor op de sport waar ik destijds op zat. Maar ook vriendschappen die zelfs na de schoolperiode tot op heden nog bestaan. Deze vriendschappen zijn echter wel op 1 hand te tellen en die koester ik dan ook.

Zeker wanneer een vriendschap jaren heeft geduurd vind ik het moeilijk om hier zomaar een punt achter te zetten. Vaak heb je persoonlijke dingen met elkaar gedeeld, heb je hilarische momenten samen beleefd en gewoon veel tijd met elkaar door gebracht. Om dan na zoveel jaar ineens te zeggen dat je elkaar liever niet meer spreekt of dat het eigenlijk niet meer hoeft is best wel een ding. Soms verwatert het contact en gaat het vanzelf dat je elkaar niet meer spreekt.
Maar soms merk je dat het contact steeds vaker van een kant blijkt te komen, dat de ander opvallend vaak niet kan als je voorstelt om af te spreken of mijn persoonlijke favoriet (NOT) je compleet negeert.

“Het is toch wel een statement om uit een groepsapp te stappen.”

Social Media

Dit laatste is met de komst van whatsapp en alle social media nog frustrerender geworden vind ik zelf. Je stuurt iets, ziet dat de ander het heeft gelezen maar vervolgens blijft een antwoord uit. Of nog zo een. Je bent lid van een groepsapp maar door de jaren heen of soms zelfs sneller heb je het gevoel dat je eigenlijk niet meer zo in die groep past. Wat doe je dan? Leg je je motivatie uit?
Zeg je niks maar stap je gewoon uit de groep en je ziet wel welke mensen het opmerken?
Het is namelijk niet dat je mensen blokkeert, want ze kunnen je persoonlijk nog steeds benaderen. Echter is het toch wel een statement om uit een groepsapp te stappen.

Persoonlijk heb ik het ervaren om de persoon te zijn die niet meer in de ander haar leven paste en dat knaagt. Het is niet leuk.
Een andere situatie is waarbij ik door een conflict geen contact meer had met die vriendin, er na jaren toch weer contact ontstond en ook werd afgesproken. Het is enkel bij een paar keer afspreken gebleven wat ik jammer vind, echter was het wel fijn om het conflict uitgesproken te hebben.
Maar ook heb ik het meegemaakt dat een vriendschap ontstond op school, na school in stand bleef. Vervolgens door persoonlijke omstandigheden van beide kanten op pauze is gezet maar daarna werd hervat. Dat vind ik mooi.

Neem het niet te persoonlijk

Steeds meer probeer ik mij er bewust van te worden dat het heus niet gelijk zo persoonlijk hoeft te zijn wanneer een vriendschap eindigt. Soms pas je nou eenmaal niet meer zo goed bij elkaar. Je leven is zo anders geworden dan dat van elkaar dat er geen klik meer is. In sommige gevallen kan het zijn dat je het contact na een poos weer oppakt omdat je dan wel weer op de zelfde lijn zit en zo niet dan is het ontzettend jammer. Dan was de vriendschap leuk voor die periode maar is het tijd om er afscheid van te nemen. Hoe pijnlijk ook.

Welke vrienden/vriendinnen van je schooltijd zie jij nog?

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    CommentLuv badge