Persoonlijk

Deze dingen kan ik écht niet

Soms zijn er van die dingen die je écht niet kunt. Je kunt het proberen, maar soms ben je er gewoon niet voor weggelegd. Het leek mij grappig om een paar van die dingen die ik niet kan op te sommen.

Tekenen
Wat vind ik het gaaf om te zien als iemand gewoon zo even uit de losse pols een prachtig portret kan maken. Of een landschap en dan met diepte en alles er op en er aan. Supertof! Maar wanneer ik wat probeer te tekenen word het zo vlak als ik weet niet wat. Mensen tekenen? Dat worden stokpoppetjes hoor. Dacht ik na mijn tekenlessen op school er vanaf te zijn om het onder ogen te komen dat ik er niks van bak, komt het nu doodleuk weer terug als Olivia vraagt of ik met haar wil tekenen. Natuurlijk schat! Maar verder dan een huisje, boompje, beestje, hartje, zonnetje, wolkje en stokpoppetje kom ik dus niet.


Flirten
Bij anderen heb ik het altijd direct door ook al is het vrij subtiel. Maar als het om mezelf gaat ontgaat het mij compleet. Dan zegt een vriendin ineens;’Kel hij was aan het flirten met je hoor’. En mijn antwoord;’Oh..’ Of het moet zo duidelijk zijn dat ik er niet omheen kan maar dan nog ben ik een sukkel in erop antwoorden. Zo liep ik een keer in een vrij drukke menigte in Amsterdam richting het station en ineens kwam er iemand aangerend en bleef ineens stil staan voor me. Mijn eerste reactie? Mijn tas goed vast houden want dit is een overval. Moet gewoon om mezelf lachen als ik er aan terug denk. Terwijl ik ondertussen gewoon doorliep want ja drukke menigte en ik wilde niet omvergelopen worden. Liep hij ook mee en zei;’Ik wil je wat zeggen’, ‘OK vertel’ antwoordde ik. ‘Ja ik zag je lopen en ik vind je echt mooi.’ ‘Oh eh dankjewel’ zei ik en liep vervolgens door en keek een beetje van ‘tja en nu?’. En hij bleef daar staan met zn armen zo van ‘eh hallo?’. Oops, sorry! Zei ik al dat ik een sukkel ben hier in haha. Zelf flirten zullen we het maar helemaal niet over hebben dat kan ik ook niet. Ik ben sneaky, ik kijk gewoon stiekem. Grappig feitje, met Emile heb ik niet hoeven flirten maar liep het gewoon. Of.. zal ik het flirten van zijn kant toen ook niet gemerkt hebben? 😜


Fluiten
Juist. Fluiten. Dat kan ik dus ook niet. Je kunt op verschillende manieren fluiten. Gewoon alleen door met je mond een rondje te maken of met je vingers. Maar bij mij komt er voornamelijk lucht, of in het geval van met de vingers fluiten, kwijl uit mijn mond. Uhl! Héél soms komt er geluid uit, maar dat gaat meer per ongeluk. Trots dat ik dan ben!

Muziek instrument bespelen
Als ik een muziek instrument zou willen kunnen bespelen dan is het de piano of de drums. Twee lekkere uitersten. Precies zoals ik ben. Piano voor de gevoelige en rustgevende stukken en drums om even lekker los te gaan. Maar helaas, dat blijft bij willen en niet kunnen. Ik heb een tijdje mezelf keyboard proberen aan te leren, maar ik kan geen noten lezen en dus deed ik het op gehoor en schreef ik vervolgens de noot op. Spelen met 2 vingers lukte daarna nog net, maar zodra ik met 2 volledige handen wilde spelen kreeg ik bijna kramp. Wat een kunst is dat zeg! Drums heb ik nooit geprobeerd, maar ik gok dat wanneer je met twee handen verschillende bewegingen moet maken plus ook nog eens met je voet de beat aan moet geven dat dat ook niet goed komt met mijn motoriek. En dus leg ik mij er bij neer dat ik voortaan de luchtpiano en drums speel.

Naald en draad
Een knoopje weer vast zetten aan een kledingstuk, een broek innemen of iets dergelijks? Ik vraag dit soort dingen toch nog altijd aan mijn moeder. Zij is hier gewoon veel handiger in en het is dan goed gedaan. Wel heb ik mij van de zomer gewaagd om onze parasol te maken. De ‘spanner’ was door de stof heen gegaan. We hadden hem nog maar net en het is natuurlijk een beetje onzin om hierom dan maar gelijk een nieuwe te halen. Ik had toevallig een naald en draad setje gekocht en ik dacht;’Weet je wat? Ik probeer het eens’. De parasol kan weer normaal open, maar of ik het nou met de meest mooie steek heb vastgezet?

Rijden in de stad
Ik ben zo geen held met in de stad rijden. Zodra ik de drukkere stukken nader merk ik dat ik onrustig word, dikke zweetoksels krijg en nog iets wat vaak gedaan word, namelijk; de muziek zachter zetten. Want dit helpt zoooveel haha. Wanneer er auto’s, trams, bussen, fietsers en voetgangers tegelijk zijn dan krijg ik echt error in mijn hoofd. Mijn focus word minder omdat ik het niet goed meer kan overzien en zo is het dus wel eens voorgekomen dat ik op de trambaan heb gereden of tegen het verkeer in ben gereden. Gelukkig was het s’nachts, maar ik moest onverwachts ineens iemand thuis afzetten en toen ze zei dat ze dichter in het centrum van Amsterdam woonde begon de error al haha. Verder kan ik prima rijden hoor, I promise!

Is er iets wat jij echt niet kunt?

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    CommentLuv badge