Lifestyle

Cadeautips voor de feestdagen

De maand November is nog niet zo lang geleden begonnen maar we gaan massaal met zijn allen plannen maken voor de feestdagen. Om te beginnen met Sinterklaas gevolgd door Kerst. Sinterklaas vieren wij dit jaar met vrienden en familie en Kerstavond vieren we altijd met mijn ouders, zusjes en de mannen. Ieder jaar maken we er een sport van om de kerstboom zo vroeg mogelijk op te laten tuigen door mijn ouders en er vaak direct al cadeautjes onder te zetten. Zo liggen sommige cadeautjes dus al weken onder de boom en bouwen we de spanning op met wat er toch wel niet in zou zitten. We zijn allemaal inmiddels volwassen maar met kerst zijn we toch wel een beetje een klein kind. Pakjes schudden, het gewicht voelen, allemaal tactieken om te raden wat het toch zou kunnen zijn. Maar ja, iets wat ook ieder jaar weer een kunst is, is het verzinnen van wat voor cadeautjes je toch moet kopen. Vind jij het ook altijd zo moeilijk om iets te bedenken? Vandaag deel ik een aantal van de dingen die op onze verlanglijstjes voorbij kwamen de afgelopen jaren. Lees vooral verder en doe inspiratie op!

CADEAUS VOOR MANNEN

Horloge
Een horloge is misschien een wat prijziger cadeau, maar het is wel iets wat lang mee gaat en een sieraad dat je toch wel vaak dagelijks draagt. We mogen dan allemaal tegenwoordig een mobiele telefoon hebben waar we de tijd op kunnen zien, maar een horloge vind ik bij een man altijd wel een mooi sieraad. Vooral de wat luxere horloges met een leren bandje gaat mijn voorkeur naar uit.

Parfum
Volgens mij is dit een standaard cadeautje wat op menig lijstje wel te vinden is. Hoe cliché dan ook, het is een fijn cadeau om te geven en te krijgen toch? Wel is dit een vrij specifiek cadeau en moet je echt iemands smaak kennen wat betreft welke geur die persoon prettig vind. Niet iedereen houd van bijvoorbeeld een zoete geur en hoe irritant is het als je naast iemand in de bus zit of in een meeting en die overheersende geur je tegemoet komt om vervolgens te blijven hangen. Hoewel ik zelf niet zo thuis ben in de wereld van parfum zijn dit een aantal luchtjes die ik erg lekker vind en volgens mij vrij veel worden verkocht.
Hugo Boss ‘Bottled’¬†
Diesel ‘Only the Brave’
Jean Paul Gaultier ‘Le Male’

Gamers
Ik heb geen man die van voetbal houd, maar wie je juist blij kunt maken met een avondje gamen. Met een paar vrienden bij elkaar, schermen en consoles worden dan meegesleept, biertje er bij en gamen maar. Maar ook gewoon lekker ieder voor zich thuis zitten en online contact houden met elkaar. Laat je voor dat online gedeelte nou net een abonnement moeten aanschaffen. Kijk! Weer een cadeau idee. Bij ons is dit een cadeau wat vaak voorbij komt; voor een verjaardag of dus voor de feestdagen!

Kleding
Als je kind bent dan kruis je 90 procent van het Intertoys speelgoed boek aan, maar als je ouder word heb je genoeg en ga je meer over op;’Hmm wat heb ik nodig’. Kleding is zo iets. Kleding zul je altijd dragen dus een prima cadeau! Misschien een leuk overhemd, of juist een stoere spijkerbroek. Of de klassieker; een paar sokken!

CADEAUS VOOR VROUWEN

Rituals
Zo eenvoudig, maar zo heerlijk. Met de luxe uitstraling van de Rituals producten is het leuk om te geven maar ook zeker om te krijgen. Mijn favoriet op het moment is de ‘Happy Buddha’ lijn en dan met name de doucheschuim. Love it!

Pandorabedels
Vroeger droeg ik nooit sieraden. Ik vond het maar irritant zitten, en als ik het s’avonds af/uit deed vergat ik het vaak om s’morgens weer aan/om te doen. Steeds meer vriendinnen om mij heen gingen een Pandora armband kopen en ik vond die bedeltjes er wel geinig uit zien. Dus toen ik voor vriendinnen een bedeltje ging kopen voor hun verjaardag besloot ik zelf uiteindelijk ook een armband aan te schaffen. Inmiddels is hij helemaal vol en kan ik bij bijna ieder bedeltje wel een verhaal(tje) vertellen. Omdat er zo ontzettend veel bedeltjes zijn kun je voor degene waar je een cadeautje voor koopt altijd wel een persoonlijk bedeltje aanschaffen.

Bioscoopbon
Hoewel je thuis ook best heerlijk op de bank een filmpje kunt kijken met snacks op tafel, mis je soms toch iets. Vroeger hadden wij een abonnement op de bioscoop en gingen we soms naar 2 of 3 films op een dag. Gewoon omdat het kon. Na de komst van Olivia vond ik altijd wel een smoes om mijn geld beter te besteden en gunde ik mijzelf niet heel veel meer wat betreft uitjes. Ook de uitjes samen als stel met Emile schieten er regelmatig bij in. Daarom ben ik bioscoopbonnen gaan vragen. Even lekker samen er tussenuit voor een avondje. Ik kan echt helemaal in een andere wereld-die van de film- zitten zo voor 2 uurtjes. Heerlijk.

Elma van Vliet invulboeken
Deze boeken heb ik ontdekt sinds ik moeder ben geworden. Vooral de lijn ‘vertel eens’ vind ik leuk en bijzonder. Bijvoorbeeld ‘Papa vertel eens’. Dit boek staat vol met vragen over je jeugd, schooltijd, je eerste liefde en nog meer van dit soort vragen. Zo kun je deze dus invullen voor je kind en later terug geven zodat ze jou (nog) beter leren kennen. Als ze kind zijn is het misschien leuk voor de nieuwsgierigheid;’Goh hoe ging dat bij papa/mama/opa/oma etc.’ en als ze weer wat ouder zijn een wat sentimentelere betekenis wellicht.

CADEAUS VOOR KINDEREN

Activiteit
Veel kinderen komen vaak om in het speelgoed en sommige ouders maak je echt niet blij met het zoveelste kleurrijke speelgoed wat dan staat te ‘pronken’ in de woonkamer. Wanneer dit het geval is kun je eens denken aan het geven van een activiteit. Denk aan een kaartje voor een kindervoorstelling, een uurtje bowlen, zwemparadijs of misschien juist een middagje naar een indoor speeltuin. Het is dan wel niet iets tastbaars maar zo hebben de kinderen wel een leuke dag!

Knutselspullen
Je kunt het zo gek niet verzinnen wanner het aankomt op knutselspullen. Stiften, kartelschaar, verf, gekleurd papier, vilt, glitters, stickers. Moet ik nog doorgaan? Een ideaal schoencadeau als je het mij vraagt!

VTtech
Wat een leuk merk vind ik dit! Je hebt al speelgoed voor baby’s van een paar maanden tot aan de wat oudere leeftijd. Het ziet er vrolijk uit, maakt geluid en is ook educatief. De serie Zoef Zoef dieren en Toet Toet auto’s zijn erg leuk omdat je die behoorlijk kunt uitbreiden. Zo kun je voorlopig vooruit en is het verzinnen van een cadeautje voor de aankomende verjaardag ook direct makkelijk. Je kunt namelijk onwijs veel dieren en auto’s kopen voor deze series! Zet ze alleen niet allemaal tegelijk aan, dan word je gillend gek..

Praktische cadeaus
Soms word er al Sinterklaas of Kerst gevierd wanneer je kindje nog te klein is om dit te beseffen, meestal houd het dan ook in dat hij/zij nog in de luiers zit en volop in de groei is. Het is misschien niet het eerste wat in je opkomt om cadeau te geven, maar denk eens aan het geven van een pak luiers, billendoekjes of andere verzorgingsproducten. Of misschien een nieuw setje rompers, deze gebruik je de eerste 2 levensjaren van je kindje standaard en komen zeker van pas!

Hopelijk heb je wat inspiratie op kunnen doen, heel veel shop plezier! Wat staat er op jou verlanglijstje dit jaar?

 

Dit artikel bevat affiliate marketing.

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    CommentLuv badge