Persoonlijk

Ik laat weer even van mij horen. Hoe gaat het nu?

In mijn laatste blog die jullie lazen ging het allemaal even niet zo lekker. Het is inmiddels alweer (bijna) 2 maanden geleden dat ik er even goed doorheen zat en het leek mij wel tijd om jullie even een update te geven over hoe het nu gaat.

Lieve berichtjes

Als ik nu mijn laatste blog lees dan kan ik mij bijna niet voorstellen dat ik mij nog niet zo lang geleden zo opgefokt, ellendig en leeg voelde. Normaal ben ik ook echt niet het type dat dit zo snel zal toegeven, maar het leek wel of ik het echt even van mij af moest schrijven aangezien ik gewoon niet  zo snel praat als het om (diepere) gevoelens gaat (apart van met de mensen die ècht dichtbij mij staan that is).
Uiteraard ben ik er mij heel goed van bewust dat ik het op internet plaats en iedereen het kan lezen, maar ik wist ook wel dat ik niet de enige zou zijn met die situaties en gevoelens. Wie weet dat er andere mensen zich konden herkennen in mijn verhaal en zouden denken;’Hey bij haar gaat het dus ook zo!’ Toch een soort van ‘samen zijn we sterk’ gevoel ofzo. En dat is ook wel gebleken. Wat heb ik ontzettend lieve berichtjes en kaartjes gehad van jullie zeg! Van mensen die zich herkenden in mijn verhaal, maar ook gewoon even een berichtje of een praatje om mij een hart onder de riem te steken. Ja echt heel lief, dankjulliewel!

“Nee het waren zeker niet de makkelijkste gesprekken die we hebben gehad.”

Rust

Op het moment dat het even te veel werd kon ik mijzelf ook absoluut niet focussen op het werk en heb ik ook daar een pauze ingelast. Als ik dit zo schrijf vind ik het nog steeds moeilijk om het toe te geven, maar ja ik heb even wat minder uren gewerkt en heb het toen weer opgebouwd. Gelukkig zit ik nu weer op mijn normale uren en gaat het best goed.
Iets wat ook niet helemaal mee hielp aan de situatie was dat Emile en ik elkaar bijna niet zagen door zijn  wisselende rooster. We hebben daarom tussendoor wat dagen vrij genomen samen om leuke dingen te doen en ook konden we zo weer samen met vrienden afspreken. Dit vond ik zelf echt heel fijn. Steeds apart afspreken vond ik na een tijdje best storend worden.
Wat niet volledig onopgemerkt voorbij mag gaan is, en ja dit is onwijs cliché I know, maar oh zo waar: communicatie. Dit was echt lang niet altijd even makkelijk, maar wat is dat praten samen belangrijk zeg. Nee het waren zeker niet de makkelijkste gesprekken die we hebben gehad maar we praatten wel en daar ging het om. Goed genoeg deprimerend gedoe.

Hoe gaat het nu en hoe verder?

Het gaat eigenlijk best wel goed. De irritatie momenten zijn een heel stuk minder geworden. Ik merk dat ik bepaalde dingen wat meer los kan laten en dit geeft tegelijkertijd ook veel rust in mijn
hoofd. Verder zijn we uit over het nieuwe werk/opvang rooster voor aankomend jaar. En ik hoop dat dit ons wat meer regelmaat zal geven. Als stel maar ook als gezin.
In het nieuwe jaar willen we ook wat meer date-nights gaan inplannen. Iets wat we het afgelopen jaar echt zo goed als niet hebben gedaan. Naar de film, uit eten, gewoon even samen de deur uit. Daar heb ik nu al zin in!

En Olivia?

Wat ons ook erg goed doet is dat Olivia ineens hard vooruit gaat in haar ontwikkeling qua beweging. Daar waar ik een paar weken geleden nog mijn twijfels had of ze wel ‘op schema’ zou liggen, veranderde dat idee toen ze ineens op haar knieen begon te kruipen in plaats van tijgeren. Ze hupt nu een soort naar voren op handen en knieen (met twee benen tegelijk) en dat houd in dat ze dus spierkracht gaat opbouwen.
Gister hadden we een controle afspraak. De eerste weer nadat ze uit haar gipsbroek is. Deze keer was ik wel een stuk minder nerveus omdat ik eigenlijk mijn antwoord al had gekregen van Olivia zelf. Ze boekte vooruitgang. Maar uiteraard is het wel even fijn om die bevestiging van de arts zelf te horen. En die kregen wij! Tot nu toe ziet de groei van haar heup er prima uit en in combinatie van hoe ze zich beweegt gaat het de goede kant op.

En zo gaan wij met een positief gevoel en goede moed deze feestmaand in!

Hebben jullie de kerstboom al staan?

 

Zit jij ook op Instagram of Facebook? Ik zou het leuk vinden als je mij volgt!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  zebrazonderstrepen
  8 december 2017 at 06:51

  Leuk dat jullie elkaar terug gevonden hebben, op naar een sprankelende Kerst en leuk nieuw jaar!

  • Reply
   Kelly
   11 december 2017 at 12:15

   Dankjewel voor je berichtje! Jullie ook fijne feestdagen gewenst 🎄 😃

Leave a Reply

CommentLuv badge