Mama

13 x je bent mama als..

Deze keer heb ik een lijstje voor jou samen gesteld, het zogenaamde ‘Je bent mama als..’ lijstje. Benieuwd of jij je herkent in een van deze punten?

Je bent mama als:​

1. Je stiekem in de kinderwagen van een ander kijkt
Je bent lekker aan de wandel en een andere ouder passeert jou met een kinderwagen. Het gaat bijna vanzelf, net of je ogen als magneten worden aangetrokken. Je spiekt even gauw en stiekem in de kinderwagen. Is het een jongetje? Een meisje? Welke kleertjes heeft hij/zij aan?

2. Je de deur uitgaat en later pas die melk/etens vlek(ken!) op je shirt ziet
De hele ochtend ben je in de weer. Huishouden, kind(eren) verzorgen en tevreden houden, boodschappen doen. Dan komt het moment dat je zelf even alleen de deur uit gaat, je maakt je op en doet je haar fatsoenlijk. Bijna trots loop je de deur uit en net als je in de auto zit kom je er achter dat je een melkvlek op je shirt hebt. Aah!

3. Je kind(eren) meer kleding heeft/hebben dan jij zelf
Het is niet dat je jezelf niks gunt maar toch koop je op de een of andere manier toch net even makkelijker die paar súperleuke setjes voor je kind.

4. Het een luxe is om rustig te kunnen douchen + scheren zonder je opgejaagd te voelen
Eeeven rustig onder de douche staan zonder dat je op scherp hoeft te staan. ‘Hoor ik haar/hem huilen?’

5. Je telefoon vol staat met foto’s van je kind(eren)
Eerste lachje? FOTO! Ooh dit setje staat haar ook zo leuk. FOTO! Samen met tante. FOTO! En ga zo maar door, je telefoon staat in no time vol met je kids. Je moet serieus flink spitten om een degelijke selfie van jezelf terug te vinden.

6. Het een heerlijk gevoel is om de deur uit te kunnen stappen zonder te moeten denken of je de billendoekjes/luiers/Nijntje koekjes etc bij je hebt
Freedom!! Wat een ver-a-de-ming. Alleen je sleutels, portemonne en telefoon mee. Niks geen extra tas met 80.000 accessoires.

7. Je ergens loopt en je ineens vaker zomaar random aanspraak hebt met andere vaders en moeders
Op de een of andere manier lijk je met andere ouders heel makkelijk een praatje te kunnen maken. Jullie kindjes maken oogcontact en zwaaien. ‘Aww wat lief!’ en dan begint het gesprek. Met een simpele vraag als;’Hoe oud is hij/zij’ open je en voor je het weet ben je een kwartier verder!

8. Het niet meer mogelijk is om schaamteloos te snoepen/snacken zonder dat je kind hier ook van mee wil genieten
‘Mama? Wat heb je in je mond?’ Serieus? Zie je dat?! OK volgende keer eet ik dit buiten beeld.

9. Je nog altijd baby-tv/kinder-tv hebt aanstaan terwijl je kind allang op bed ligt
Heerlijk, je kindje ligt op bed voor het middag dutje. Je begint op te ruimen in huis en zonder dat je het door hebt ben je aan het meezingen met ‘Het Zandkasteel’. ‘Het zaaandkasteel, het zandkasteel aan zee!’

10. Een tripje naar de wc niet meer alleen kan
‘Mag ik mee?’ Nee ik ben zo terug. Kind krijgt heuse woedeaanval. Yup. Met zoiets simpels krijg je het al voor elkaar. Verschrikkelijke moeders zijn we ook.

11. Je ontroerd kunt raken door je kind van een simpele actie als bijvoorbeeld schattig een broodje eten
Soms kijk ik naar Olivia terwijl ze lekker aan het verven is of lekker geniet van haar broodje en dan vind ik haar ineens zó lief en schattig. Gewoon. Zomaar.
12. Je ineens écht begrijpt wat er word bedoeld met ‘als mijn kind blij is, ben ik dat ook.’
Wat een cliché vond ik dit altijd, maar jazeker, het is echt waar. En wat kan ik oprecht genieten als ik Olivia gelukkig zie zijn.
13. Jij opeens de persoon bent geworden die moet weten waar alles ligt in huis
‘Mamaaa! Waar ligt mijn paspoort? Mama! Waar heb je mijn shirtje gelaten? Mama! Mama? Oh wacht, ík ben nu de mama. Ik ben nu de persoon die altijd degene zal zijn die altijd weet waar alles in huis ligt..
En? Waar herkende jij je het meest in? Ik lees het graag terug bij de reacties.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Anna
    28 augustus 2017 at 09:13

    Leuke lijst! Ik ben nog geen mama, maar kan me een heleboel dingen echt wel goed voorstellen. Grappige en lieve dingen! 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge