Help! Waar laat ik al dat speelgoed?

Nog niet zo lang terug hebben wij Olivia haar 1e verjaardag gevierd. Wat een leuke dag was dit zeg! Veel vrienden en familie waren aanwezig. Taart, ballonnen, slingers en ja ook een cakesmash! Dit is iets wat mij zo leuk leek voor Olivia, lekker een klein taartje voor haar neerzetten met slagroom en dan heerlijk erin meppen en knijpen. Ze vond het dan ook prachtig! Kortom geslaagd!

Wat geef je een 1 jarige voor zijn/haar verjaardag?

Toen wij de uitnodiging van Olivia haar verjaardag eruit stuurden kregen we vrijwel direct de vraag wat we in gedachte hadden als een cadeautje voor haar.
‘Euh.. ja goede vraag’ dacht ik bij mijzelf. En dus ging ik flink Googlen op termen als ‘cadeau 1e verjaardag baby’. Daar kwamen heel veel dingen naar voren.
En na veel gezocht te hebben, eindigden de volgende items op haar verlanglijstje:
– Voorleesboekjes
– Telraam
– Jip en Janneke regenlaarsjes
– V-Tech autosleutels
– Woezel en Pip Dekbed
– Hydrofiele doek XXL
– Blokkenhuisje
– Stapeltoren
– Speel ‘eiland’
– Puzzels

Het leek mij leuk om dingen te vragen waar ze echt iets aan heeft, en wat betreft speelgoed; dat het naast leuk, muzikaal en kleurrijk ook leerzaam zou zijn.
Daar was dan de dag van haar verjaardagsfeestje en wat is Olivia verwend zeg!
Alles van het lijstje en meer(!) heeft ze gekregen. Ik vond het best wel een bijzonder gevoel dat mensen speciaal voor onze dochter langskwamen.
Olivia snapte het concept van de cadeautjes natuurlijk nog niet helemaal, maar ze vond het wel mooi om het papier van de cadeautjes af te scheuren. En uiteraard vond ze ieder cadeautje stuk voor stuk super interessant.

Een kleine selectie van Olivia haar verjaardagscadeautjes

Uiteraard hadden Emile en ik ook overlegd wat wij een mooi cadeau vonden om te geven, en uiteindelijk hebben wij gekozen om een driewieler te geven die vanaf 9 maanden tot 3 jaar te gebruiken is. Waar we normaal niet zo snel voor de kleur roze gaan voor spullen, vonden we dat de driewieler best wel roze mocht zijn.
En dus werd er een lekker felroze fietsje besteld. Omdat Olivia nu nog in haar gipsbroek zit kan ze niet heel stabiel zitten, maar er zit een riempje bij en daardoor blijft ze toch redelijk op het zitje. Afgelopen week hebben we haar voor het eerst mee naar buiten genomen op de driewieler en ze vond het heel leuk. Ze keek lekker om haar heen en genoot er echt van. Omdat ze dus niet zo stabiel kan zitten hebben we maar een klein rondje gedaan, maar zodra het gips af is zullen dit vast wat langere rondjes worden.

Speelgoed vs. opgeruimde woonkamer

Eens in de zoveel tijd wissel ik het speelgoed om wat beneden ligt en ruil ik het om met nieuw/ander speelgoed wat boven op Olivia haar kamer staat. En na haar verjaardag was het een goed moment voor een speelgoedwissel. Het is leuk om te zien hoe ze reageert op nieuw speelgoed en hoe ze dat probeert te ontdekken.

“Er mag best gezien worden dat er een baby in huis is.”

Uiteraard houd ik best van kleurrijk, en geniet ik ervan om Olivia zo te zien spelen met haar speelgoed. Maar ik ben toch wel een net persoon en vind ik het fijn om een opgeruimde woonkamer te hebben. Zeker aan het einde van de dag als ik samen met Emile op de bank zit, dan vind ik het wel prettig om het speelgoed wat uit het zicht te hebben. Er mag best gezien worden dat er een baby in huis is hoor begrijp mij niet verkeerd, maar om al het speelgoed (en ze heeft best wat) pontificaal in het zicht te hebben gaat me weer wat te ver.

Boxzak

Je kunt speelgoed natuurlijk op verschillende manier opruimen; in een speelgoedkist, trapkast of een aparte la vrij houden in een van je kasten. Maar een boxzak, dat is iets wat ik pas later ontdekte toen ik bij een vriendin thuis kwam. ‘Wat een uitvinding!’ dacht ik.
Nu heb je onwijs veel kleuren, maten en stoffen om uit te kiezen. Maar ik werd zelf een tijdje geleden alweer verliefd op de wafelstof van Koeka en laten ze nou van deze leuke stof een boxzak hebben!
De boxzak hang je heel gemakkelijk op met de drukknopen, en het verbaasde mij eigenlijk best hoeveel speelgoed je erin kwijt kunt.
Je kunt kiezen uit verschillende soorten kleuren zoals; lichtroze, aardetinten, grijstinten en blauw.
Zelf koos ik voor een beetje een neutrale grijstint zodat het mooi bij de rest van de kleuren in onze woonkamer past.
Zo hebben we dus best wat speelgoed bij de hand maar kan dit aan het einde van de dag ook weer stijlvol opgeborgen worden!

 

 

 

Deze blog bevat een gesponsord artikel.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge