Olivia

Olivia is 1 jaar! Mijn verjaardagskaart aan haar

 

Vandaag is onze kleine meid alweer 1 jaar! Alle cliches zijn echt waar, want wat is de tijd voorbij gevlogen! De slingers en verdere versiering hangen in huis en het ziet er lekker feestelijk uit. Ter gelegenheid van haar eerste verjaardag heb ik een brief geschreven en deze ook als kaart naar haar verstuurd. Dit leek mij dan leuk om voor later te bewaren. 

Dit is wat ik haar schreef:

 

Lieve Olivia,

Vandaag ben jij 1 jaar geworden. Papa en mama hebben vaak genoeg te horen gekregen dat wij heel veel van jou moeten genieten, want de tijd gaat snel. En wat had iedereen gelijk zeg! Je bent al 1 heel jaar in ons leven en wij kunnen ons leven ook niet meer zonder jou voorstellen.

Vorig jaar 29 Juni om 01:30 begon jij langzaam aan te geven dat je wel klaar was on mama haar buik te verlaten en ons niet meer in spanning te houden. Een paar uur later lag mama in het ziekenhuis met een (stiekem) nerveuze papa die haar hand stevig vast hield.
Papa was dan wel een beetje bang en zenuwachtig maar wat hield hij zich kalm om mama gerust te stellen.

Om 10:37 was je er dan echt klaar voor en konden papa en mama jou eindelijk in hun armen sluiten. Wat een prachtig klein babytje was jij zeg! Onze dochter! Na 9 lange maanden kregen wij jou eindelijk te zien. Vanaf dag 1 was je een heerlijk zoete baby, heel
tevreden en sliep je goed. En dat doe je nog steeds.

In jou eerste levensjaar bewijs jij papa en mama direct dat je een hele stoere meid bent want je hebt toch al best wat meegemaakt.
Te beginnen met op je tweede levensdag gelijk weer terug in het ziekenhuis te liggen voor controle omdat je nog niet had geplast. Gelukkig was er niets aan de hand en konden papa en mama jou de volgende dag gewoon weer mee naar huis nemen.

Toen begon jou heupavontuur. Met 4 maanden kreeg jij een echo en werd er gezien dat jou heupje niet helemaal goed zat en kreeg jij een pavlik bandage die je 2 weken om moest
houden. Hoewel dat echt niet heel lekker gezeten moet hebben bleef jij onze dagen vullen met jou lach en geduld. Toen de pavlik bandage niet aansloeg werd je voor 2 weken
opgenomen in het ziekenhuis voor tractie. En ook hier verbaasde jij papa en mama.
2 weken lang lag jij met je beentjes omhoog en uiteindelijk zelfs in de split, maar dit hinderde jou niet om nog steeds lekker vrolijk te spelen en lachen.

Na deze 2 weken kregen papa en mama jou weer mee naar huis met een gipsbroek. Wat vonden wij dit spannend zeg! 1,5 maand later was jou heupje helaas toch weer uit de kom
gegaan en kregen papa en mama te horen dat je toch een operatie kreeg. Een operatie?! Bij ons kleine meisje? Dat vinden we helemaal niet leuk en heel erg spannend! Je gips mocht in de tussentijd af en we hebben jou heerlijk kunnen knuffelen. Ook zijn we een
weekendje weg geweest naar Centerparcs zodat wij jou voor je operatie mee konden nemen naar het zwembad. Wat vond je dit fijn! En wat genoten papa en mama van jou blijdschap.

15 Mei 2017 was dan de dag dat je geopereerd zou worden en wat heb jij het weer ontzettend goed gedaan. Natuurlijk moest je weer wennen aan je gipsbroek en deze keer had je zelfs een wond dus dat moet vast een beetje eng geweest zijn voor jou. Maar na 2 dagen was je weer helemaal jezelf. Nu kruip je rondjes en kun je achteruit bewegen en is het alsof je niet anders gewend bent.

Je bent een vrolijke, vriendelijke meid die altijd naar alles en iedereen lacht. Je houd van zingen, dansen, kletsen, wandelen en gek doen. Ook al ben je nog maar klein en kun je niet echt praten, je weet ons ook heel goed duidelijk te maken wanneer je het ergens niet mee eens bent.

Wanneer papa en mama jou uit bed halen, verblijd jij ons gelijk met jou grote lach.
Iedere dag word jij steeds mooier, wijzer en geef jij ons kracht ook als we een moeilijke dag hebben.

Lieve Olivia vandaag ben jij 1 en kunnen papa en mama niet genoeg blijven zeggen hoe blij wij zijn met jou als onze dochter. Wij zijn trots op je.

Gefeliciteerd met je eerste verjaardag!

Dikke kus,
Papa en mama houden van jou!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Stella Peperkoorn
    29 juni 2017 at 14:12

    Hiep Hiep hoera! Gefeliciteerd! Wat een lieve brief Kelly, heel mooi geschreven!

Leave a Reply

CommentLuv badge