Olivia

Babymodelletje, gipsbroek check en consultatiebureau.

Het is alweer een maand geleden dat Olivia aan haar heupje geopereerd is. Hoe lastig het de eerste paar dagen waren, zo makkelijk gaan we er nu mee om. Uiteraard hebben we heus wel onze momenten dat we gewoon balen als we andere kinderen lekker in een zwembadje zien spelen, maar ja het is nu eenmaal zo. Ze haalt het volgende zomer dubbel en dwars weer in!

Modellenpose

Met Olivia gaat het gelukkig helemaal goed. Ze heeft geen pijn of last en dat vinden wij het belangrijkste. Soms is ze het wel zat om op haar rug te liggen en probeert dan overeind te komen
met heuse buikspieroefeningen. Nog even en ze heeft een mini six pack als het gips eraf gaat! Olivia gaat ook gewoon nog steeds naar de gastouder en omdat ze natuurlijk niet zelfstandig kan
zitten, maar ook even niet in de schommelstoeltjes past geven wij haar haar doomoo seat (poef) mee. Laatst kregen we een foto toegestuurd waarop Olivia op haar buik op de doomoo seat lag met haar handje onder haar gezicht. Net een modelletje. We moesten daar zo om lachen, en eigenlijk dacht ik dat ze in die pose was neergezet, maar thuis bleef ze het doen! Zodra ze op haar buik ligt gaat het handje onder haar gezichtje.

Iets wat ook nieuw is; ze heeft ontdekt hoe je naar achter kunt schuiven en rondjes kunt draaien als ze op haar buik ligt. Ik ben hier best wel trots op, en ergens ook opgelucht om. Dat ze zich toch wat kan bewegen en op haar manier een soort van ‘kruipt’ is heel leuk om te zien en is ook wel bewijs dat ze niet volledig beperkt word in haar beweging.
Uiteraard ben ik wel heel benieuwd hoe ze zich zal gaan ontwikkelen als de gipsbroek af is en haar heup goed in de kom zit.

 

“De gipsmeester was heel vriendelijk en liet ons gister gelijk nog langskomen.”

Nieuwe gipsbroek?

Tijdens het verschonen leggen we Olivia ook op haar buik om de achterkant van haar luier goed te krijgen. Het was ons al opgevallen dat de gipsbroek aan de achterkant wat vervormd leek te zijn en
daarom besloten we om toch even naar de gipskamer van het ziekenhuis te bellen. De gipsmeester was heel vriendelijk en liet ons gister gelijk nog langskomen. Bij aankomst mochten we vrijwel direct doorlopen en legden we Olivia neer op de bank. Ze leek het wat spannend te vinden en moest een beetje huilen, maar dat was snel over toen papa haar vast had. Gelukkig liet de gipsmeester ons weten dat de kleine vervorming niet ernstig is, en dat ze deze gipsbroek gewoon om kan houden aangezien ze er aan de binnenkant een spalk in hebben gezet en het gedeelte bij haar heup echt stevig vast zit. Hoewel het niks is ben ik wel blij dat we toch even voor de zekerheid langs zijn gegaan. Gewoon om even van de gipsmeester zelf te horen dat het nog OK zit.

Consultatiebureau

Gister hadden we weer een afspraak bij het consultatie bureau en vanwege de gipsbroek kon Olivia niet nauwkeurig gewogen en gemeten worden, en dus zijn de gegevens van voor de operatie genoteerd.
Niks ergs natuurlijk, maar wel jammer dat we nu niet weten hoeveel ze is gegroeid qua curve wat je altijd te zien krijgt. Ach, dat is voor de volgende keer dan maar weer. Verder werden wat basis testjes gedaan; er werd onder andere gekeken of Olivia kleine propjes oppakt tussen duim en wijsvinger en dat deed ze.
Ze werden snel weer uit haar handjes gevist voor ze in haar mond zouden verdwijnen. En ook testte de arts of ze reageerde op kleine zinnetjes als ‘pak maar’. Dat was helemaal goed. Toen was het
moment van de vaccinaties, maar ja waar zou ze ze nu krijgen aangezien ze normaal in de bovenbeentjes worden gedaan maar nu de gipsbroek dus in de weg zat. Na kort overleg met een andere arts werd besloten dat ze ze in de armpjes zou geven. Ik mocht Olivia op schoot houden en ze vond de prikjes uiteraard niet leuk en met haar ‘dadada’ gebrabbel ging ze echt even flink in protest. Nadat Olivia weer wat was bijgekomen van de schrik liepen we weer naar buiten en maakten we een nieuwe vervolg afspraak.
Als het goed is zou ze dan uit het gips moeten zijn en dan ben ik toch wel nieuwsgierig naar hoeveel ze is gegroeid!

 

Ben of ken jij iemand met een kindje die ook in een gipsbroek heeft gezeten? Ik ben benieuwd naar jou ervaringen hiermee.

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    CommentLuv badge