Olivia

Verjaardag en eerste Moederdag met een bitter einde

Wat een leuke, bijzondere en toch ook wel bizarre dag was het vandaag.

14 Mei; Mijn verjaardag. Mijn eerste Moederdag. Maar ook de dag dat we Olivia naar het ziekenhuis brengen.

Moederdag & jarig

Gistermorgen maakte ik een flesje klaar terwijl Emile Olivia verschoonde. Toen ik boven kwam zat Olivia naast Emile in bed en had ze een grote roze kaart vast met daarop ‘Mama’ geschreven. Mijn hart smolt meteen hoe ze daar zo zat lachend met haar twee tandjes.
Maar ook het idee dat Emile in naam van Olivia deze mooie kaart voor mij had geschreven vond ik echt ontroerend. Ik maak de kaart open en het liedje ‘All of me’ van John Legend begint af te spelen. En natuurlijk kon deze emo haar tranen niet bedwingen. Prachtig geschreven, dankjulliewel lieve schatjes van me!

Jarig op Moederdag, dubbelop feest! Ik heb mijn verjaardag op de 13e gevierd en wat heb ik mij jarig gevoeld met alle vrienden en familie die langs zijn gekomen. Wat ben ik verwend, bofkont!
Gistermiddag zijn we even langs mijn moeder geweest om een klein cadeautje te brengen voor Moederdag, love you Momma!

Drukke dag

We hadden een drukke dag want daarna reden we door naar mijn vriendin Patty, haar dochtertje vierde gister haar 1e verjaardag. Vandaag dan echt jarig; Gefeliciteerd lieve Fenna! Fayenna de dochter van Eline, ook een vriendin van Patty was er ook, en het was zo leuk om te zien hoe ze met z’n drie├źn bij elkaar zaten, samen een soepstengel aan het eten waren en hoe Fayenna kusjes gaf aan Olivia en Fenna.
Na een kort bezoekje gingen we weer op huis aan om wat spullen bij elkaar te pakken, want we gaan richting het ziekenhuis.

Op naar het ziekenhuis
Omdat het al 18:00 is geweest warmen we wat eten op voor Olivia en geef ik dit onderweg in de auto. Ik ben niet eens onder gespetterd, victory!
Als we aankomen, word Olivia al verwacht want als we de personeelsdienst binnen komen beginnen de zusters haar naam al te ‘zingen’, dit vind ze natuurlijk maar al te leuk. Dan krijgen we de kamer en de rest van de afdeling te zien. Ze krijgt een bandje om met haar gegevens erop en we grappen nog dat ze die waarschijnlijk al binnen de kortste keren af zal krijgen. De arts komt rond 20:45 nog even langs om wat kleine dingetjes te checken; temperatuur, luisteren naar de longen dat soort zaken.
Als ze klaar zijn gaat Emile naar huis en maken we Olivia klaar om te gaan slapen. Zelf ga ik nog even op de gang zitten bewapend met de babyfoon. Na een tijdje kijk ik even en zie ik dat Olivia inderdaad haar bandje al af heeft weten te krijgen en ze inspecteert hem zorgvuldig om er vervolgens volop aan te lopen kluiven alsof ze een kippenboutje te pakken heeft! Ik loop naar binnen leg het bandje op de tafel naast haar, geef haar haar ‘Muisie’ en na een kusje ga ik weer op de gang zitten.

“Hoe zal ze zich houden morgen na de operatie? Zal ze pijn gaan hebben?”

Om 22:30 ben ik zelf toch ook wel moe en ga ik heel zachtjes de kamer in. Ik pak mijn spullen en ga me dan wassen voor het slapen gaan.
Terug in de kamer ga ik in bed liggen. In de kamer naast mij ligt een jonge baby die huilt terwijl ik naast mij het gesnurk van Olivia hoor. Er gaan veel dingen door mijn hoofd heen; hoe zal ze zich houden morgen na de operatie? Zal ze pijn gaan hebben? En hoe zal ze nu omgaan met de gipsbroek nu ze eindelijk kan omrollen en steeds beweeglijker aan het worden was?
Het kost me heel veel moeite om in slaap te vallen. Om 02:30 word ik wakker van het baby’tje in de kamer naast me en moet ik ook naar de wc. ‘Ugh nee ik heb geen zin om de kamer uit te gaan’ denk ik bij mezelf. Maar ik hou het niet lang en ga dan toch maar.

Vanmorgen werd ik om 06:00 wakker terwijl Olivia nog even lekker doorslaapt. Ik ga zelf douchen en mezelf klaar maken. Als ik zelf klaar ben word Olivia wakker en ga ik haar nog een laatste keer voor de operatie in bad doen. Ze moet nuchter blijven voor de operatie dus de fles hoef ik niet klaar te maken.
Als ik Olivia aan het afdrogen ben komt Emile de kamer binnen en krijgt ze gelijk een big smile op haar gezicht.
Ik doe haar haar operatieschort aan en dan is het afwachten tot we mee mogen lopen naar de operatiekamer. Vorige keer ben ik er bij geweest toen ze haar narcose kreeg dus deze keer ging Emile mee naar binnen.

Op het moment dat ik dit schrijf zijn we al bijna 2 uur aan het wachten terwijl Olivia wordt geopereerd. Wat spannend en toch ook wel een beetje zenuwslopend.

We hopen dat alles goed is gegaan, en ik hou jullie later op de hoogte!
Bedankt aan iedereen voor de lieve berichtjes en dat jullie zo meeleven.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    CommentLuv badge