Mama

Ons eerste weekend weg als gezin

Afgelopen weekend was het zover. Ons eerste weekend weg als gezin! We kozen voor Centerparcs Het Meerdal, wil je weten hoe ons weekend was? Lees dan snel verder!

Het belangrijkste vergeten
Hoewel we een lijstje hadden gemaakt en er van overtuigd waren dat we de meest belangrijke dingen bij ons hadden, kwamen we er bij aankomst in het huisje achter dat we bijvoorbeeld de luiers waren vergeten! Tja dom dom. Maar goed geen ramp aangezien ze daar natuurlijk ook gewoon een winkel hebben. Als we alle spullen een beetje hebben uitgeladen en de bedden hebben opgemaakt, gaan we lekker wandelen en lopen we richting het winkeltje om toch dat pak luiers te kopen, en avond eten. Aangezien we wat later op de middag aan zijn gekomen is de dag al snel om, en als we Olivia haar avond eten hebben gegeven, leggen wij haar lekker op bed. Emile kookt lekker voor ons, en na het eten kijken we ‘Friends’.

Ontbijt verkeerd gevallen
De volgende dag gingen we lekker ontbijten en hier ging het even mis met Olivia. De room en normale boter lagen naast elkaar en ik had dus de room boter gepakt, ik dacht nog ‘hmm deze boter is zeker net uit de koelkast gehaald’, stupid I know. Na een paar stukjes brood begon Olivia behoorlijk te kokhalzen en ik dacht dat er iets vast zat in haar keel, maar dit was niet het geval en ze moest dus overgeven. We nemen dus aan dat het de room boter was die niet goed was gevallen want na het overgeven voelde ze zich weer helemaal prima.

“We konden niet wachten om naar Aquamundo te gaan.”

Zaterdag was het heerlijk weer en daar genoten we echt van. Olivia deed s’middags een dutje en Emile en ik hebben lekker in de tuin gezeten. Toen Olivia wakker werd na haar dutje konden we
niet wachten om naar Aquamundo te gaan. Ja laten we eerlijk zijn, dit is toch wel een beetje hetgeen waar we voor kwamen. Aangezien Olivia straks weer 3 maanden het gips in gaat, moesten we natuurlijk nog wel even genieten met haar in het zwembad. En dat deed ze hoor! Ze vond het heerlijk. We begonnen bij het peuterbad, maar daar was het toch best druk en dus zochten we een ander bad op. Hoewel het niet voor baby’s bedoeld was, het was er super rustig, en na ons volgden vele ouders met hun baby’s. Tijdens dit weekend heeft Olivia haar ‘gil-stem’ ontdekt en die gebruikte ze maar al te graag tijdens het zwemmen. Gillen dat ze deed. Van blijdschap hoor. Ze is ook van de (peuter) glijbaan afgegaan met Emile, wat best wel voor een grappig momentje zorgde want hij zat klem voordat hij echt de glijbaan af kwam. (daar had ik dus helemaal niet vanaf gekomen haha)
Na het zwemmen gingen we lekker een drankje doen op het pleintje binnen en nam ik een appeltaartje met een bolletje ijs, Emile genoot van nacho chips en Olivia had haar eigen mais chipjes (nog steeds een geweldige tip van jou B!)

Zwemmen en uit eten
Zondag gingen we weer heerlijk Aquamundo in met Olivia en het was opnieuw genieten. Zaterdag had ze het bordje aan de rand van het zwembad ontdekt waarop de diepte van het bad wordt aangegeven, en het verbaasde ons dat ze hier Zondag direct op af ‘zwom’. Het is echt een bijdehante tante hoor, maar wel een schatje! Ze vond het ook prachtig om andere kindjes te zien en probeerde dan ook even de aandacht te trekken. Na het zwemmen liepen we langs de pizzeria en we besloten om die avond lekker uit eten te gaan. Olivia sliep wat later op de middag, dus ze hield het s’avonds perfect wat langer uit. En oh oh wat had ze toch weer sjans. Ze is gek op aandacht en zwaait vrolijk naar iedereen wat natuurlijk ook voor leuke en vrolijke reacties zorgt, dus uiteraard geniet ze daar dan van. En wij vinden het als papa en mama ook leuk om te zien dat mensen zo leuk op Olivia reageren.
Emile en ik genoten van onze pizza en Olivia smikkelde lekker van de soepstengels. Na het eten liepen we weer terug naar ons huisje, sliep Olivia vrij snel en viel ik ook bijna even snel in slaap op de bank. Oops.

Een geslaagd weekend
Maandag was het weer tijd om uit te checken bij ons huisje, maar we hadden nog 1 leuk uitje op de planning staan. Namelijk; de dierentuin! Het weer viel helaas wat tegen, maar dat mocht de pret niet drukken! Omdat de schoolvakantie al voorbij was, was het super rustig en konden we alle dieren goed bekijken. Sommige dieren liepen los en kwamen heel dichtbij de kinderwagen wat Olivia wel erg interessant vond. Ook konden we zien hoe de leeuwen en de tijgers te eten kregen en dit was best indrukwekkend. We hebben in totaal zo’n 4 uur rond gelopen in de dierentuin en het was een heel geslaagd uitje. Wat zeg ik een geslaagd weekend! We hebben onwijs genoten en ik kan niet wachten om snel weer weg te gaan met z’n drieën!

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    CommentLuv badge