Mama Olivia

Eerste keer zwemmen

Vanaf het moment dat je ‘officieel’ met je baby mag zwemmen was dit iets wat ik heel graag met Olivia wilde doen. Door het hele traject van de gipsbroek en dergelijke kwam daar een hele tijd niks van terecht, maar nu ze ‘vrij’ is en niks hoeft te dragen, zag ik mijn kans schoon en kocht ik een badbakje en een zwemband voor haar.

Zwemband;Check! Badpak; Check!
Je ziet heel veel zwembanden voorbij komen tegenwoordig, nu had ik al heel vaak filmpjes voorbij zien komen met baby’s die in bad lagen met een band om hun nek en dat fantastisch vonden, dus ging ik op zoek naar zo’n zelfde nekband. Na liet lang zoeken kwam ik de band tegen op bol.com en aangezien ik nog een cadeaubon van mij werk had gekregen, heb ik deze daar mooi voor gebruikt!
Goed, zwemband; check! Toen het badpakje. Deze hebben wij bij de Prénatal gekocht, en ik vind hem echt te schattig!

Het heeft eerlijk gezegd nog wel 2 weken geduurd voordat we echt zijn gaan zwemmen, omdat er steeds iets tussen kwam. Maar vorige week Zondag werd ik wakker en keek ik Emile aan met een big smile. De avond ervoor had ik al laten vallen dat ik Zondag dus graag wilde gaan zwemmen, en hij wist wat die big smile betekende. ‘Je wilt gaan zwemmen hea?’ En ik knik met nog steeds dezelfde big smile. ‘OK, kom dan gaan we ons klaar maken.’ Eindelijk, zwemmen met Olivia! We pakken alles in; handdoeken, badjasje, badpak, zwemluiers, zwemband, shampoo etc. Het blijft een volksverhuizing als je op pad gaat met een baby.

We komen aan bij het zwembad, en we hebben er helemaal zin in. We rekenen de kaartjes af en gaan dan naar binnen door de poortjes. Vrijwel meteen vinden we een gezinskleedhok. Ideaal.
In het hok naast ons horen wij ook een gezin, maar zij zijn duidelijk minder enthousiast. Emile en ik kijken elkaar wat verbaasd aan. Ik zal maar niet in details treden over de woorden die gebruikt werden tegen het kind, maar laten we het er maar op houden dat ze hun dag waarschijnlijk niet hadden.
Goed, wij zijn omgekleed en lopen naar de kluisjes om onze spullen op te bergen. Voor dat we het zwembad in gaan, gaan we eerst even douchen. Iets wat we ook nog nooit hadden gedaan met Olivia. Dit vind ze al geweldig en totaal niet eng. Sterker nog ze vind het prachtig dat het water in haar gezicht komt!
Er zijn verschillende zwembaden, eentje van 10 cm diep met fonteintjes en daar beginnen we dan ook. We zetten Olivia neer bij een fonteintje en ze houd haar hand ervoor. Het water spettert in haar gezicht, maar ze heeft hier weinig van en vind het maar al te interessant. Als ze hier een beetje aan gewend is, gaan we op zoek naar een wat dieper badje waar we haar nekband kunnen testen. Ik kon natuurlijk niet wachten haha. Op de verpakking stond dat kinderen het misschien niet fijn kunnen vinden wanneer de band omgedaan word, maar daar was bij Olivia geen sprake van, we deden haar de band om, lieten haar los, en ze begon direct enthousiast te spartelen. Superleuk om te zien! Nooit gedacht dat ik zelf ook zo gelukkig kon worden van hoe mijn kind van iets kan genieten. Emile vind het ook super om te zien en we kijken elkaar blij aan.
We horen meerdere keren een moeder ‘Pas op voor de baby!’ roepen. Dit omdat een iets ouder kindje ‘bommetjes’ doet in de buurt van Olivia, maar Olivia heeft er niks van en spartelt rustig verder.

Na een half uurtje gaan we weer het bad uit en gaan ons weer omkleden. Wat een leuke ervaring. Dit is zeker voor herhaling vatbaar! Ik kan niet wachten om snel weer naar het zwembad te gaan.

Hoe oud was jou kindje toen je voor het eerst met hem/haar ging zwemmen?

 

Ben je niet via Instagram op mijn blog gekomen dan kun je hier een kort filmpje zien van een blije zwemmende Olivia.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    CommentLuv badge