‘Mijn leven als mama’ tag

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een vragenlijst, of tag, zoals deze ook wordt genoemd heb ingevuld. En aangezien ik van lijstjes houd (had ik dat al eens verteld?), vond ik het weer hoogtijd.

Deze vragenlijst is oorspronkelijk gestart door Kelly Caresse.

Benieuwd naar mijn antwoorden? Lees dan gauw verder!

 

Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Ik ben een part-time werkende mama. Ik werk 3 dagen.

Zou je het anders willen?

Nee ik vind de balans van 3 dagen werken en 4 dagen thuis zijn helemaal prima.

Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje.

Thuis wel. Olivia sliep ook heel snel in haar eigen kamer. Dit was ‘per ongeluk’ zo gelopen. Ik deed op een avond de was, had haar even in haar eigen kamertje in bed gelegd, en toen ik klaar was met de was, was ze in slaap gevallen. Ik vond het toen onzin om haar nog te moeten overhevelen naar haar wiegje in onze kamer en heb haar dus toen gewoon laten liggen. Wel heb ik de babyfoon aangezet hoor.

De beste aankoop voor je kindje.

Ik denk toch wel de Difrax flessenwarmer.

Hoeveel kinderen wens je?

Op het moment 1.

Date night (een uitje alleen met je partner). Hoeveel dagen/avonden per maand?

Echt vaste date nights hebben we niet. Wel kunnen we best vaak een serie kijken samen ‘s avonds. Maar snel een avondje weer samen uit eten lijkt me wel een goed idee!

Favoriete bezigheid van je kindje?

Wandelen, als er gezongen word voor haar, op het speeleiland spelen en lekker gek doen met papa.

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Hmm goede vraag. Ik weet het eigenlijk niet. Misschien dat ik wat spulletjes heb gekocht die ik niet tot nauwelijks gebruikt heb. Maar een échte miskoop denk ik niet.

Het favoriete eten van je kindje?

Dat is een beetje moeilijk te zeggen want ze eet tot nu toe alles haha. Maar ik denk dat aardappel, kip, courgette wel behoort tot de favoriete combinatie.

Hebben jullie een grotere gezins(auto) aangeschaft?

Ja wij hebben inderdaad een grotere auto aangeschaft. In onze vorige auto zou de kinderwagen nooit gepast hebben.

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Ik ben weer terug op mijn gewicht als van voor de zwangerschap.

Wat is je droomvakantie met kind(eren)?

Zoiezo een zonnige bestemming met een leuk zwemparadijs en activiteiten voor kinderen. En het lijkt mij dan heerlijk om all-inclusive te boeken zodat je je niet druk hoeft te maken over waar je gaat eten en je onbeperkt ijsjes en ander lekker eten kunt eten.

En je droomvakantie zonder kind(eren)?

Dit kan opzich ook wel met Olivia, maar dan als ze wat ouder is misschien. Maar het lijkt mij heel gaaf om een camper te huren en dan een roadtrip te maken door Amerika.

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

De manier waarop ik mijn aandacht moet verdelen is denk ik wat er het meest is veranderd.

Mijn hart smelt als ik…

Olivia haar kamer binnen loop in de ochtend en een grote lach van haar krijg, of als ik Olivia zie schaterlachen als Emile gek met haar doet.

Waar shop jij de leukste kinderspullen?

Ik vind dat Zeeman hele leuke kleertjes heeft, maar H&M, Primark, Prénatal en Wibra hebben ook leuke dingen.

Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten.

Ik draag nooit echt superveel make up, vaak blijft het bij eye-liner en mascara. Wat ik sinds kort wel meer gebruik is de dagcrème van de Etos, die ruikt lekker en trekt snel in. Ook vind ik een lekkere doucheschuim van Rituals of Lush erg fijn.

A-merk of huismerk?

Zowel voor baby spullen of dingen voor Emile en mij heb ik voor sommige dingen echt liever het A-merk. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: Aquafresh tandpasta, Calvé pindakaas, Iglo Vissticks en Heinz tomaten ketchup. Voor de babyspullen is mijn favoriete A-merk op het moment toch wel Zwitsal, de billendoekjes koop ik daar dan ook standaard van. Voor al het andere vind ik het huismerk ook helemaal prima.

Heb je altijd een kinderwens gehad?

Als mensen mij vroegen of ik kinderen zou willen was mijn antwoord zeker ‘ja’.

Wat is het leukste aan het moederschap?

Hoewel het soms ook best een enge gedachte is, vind ik het ook wel iets moois; het feit dat je verantwoordelijk bent voor een klein mensje en dat Olivia een groot gedeelte van alle de dingen van ons zal gaan leren. Verder vind ik het heerlijk dat ik (en niet alleen ik) altijd een lach van Olivia krijg, het is echt een vrolijke meid!

 

Dit waren mijn antwoorden. Wat is jou favoriete A-merk en/of huismerk?

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge