Tips

Gastouder, nieuw werkrooster en primeur

En daar zaten we dan ineens in 2017! Nieuw jaar, nieuwe planning. In een korte blog zal ik je vandaag vertellen wat er in 2017 anders gaat zijn dan in 2016.

Gastouder

In voorgaande blogs heb ik al eens verteld dat we onze keuze voor een gastouder hebben gemaakt. En morgen is het dan zover! Olivia gaat voor het eerst naar de gastouder. Omdat ze dus een gipsbroek heeft (mocht je dit gemist hebben, kun je er hier over lezen), leek het mij wel handig om eerder af te spreken zodat ik kan laten zien hoe je een luier verschoont. En dus ben ik vanmorgen even langs gegaan om dit te laten zien en kon de gastouder ook oefenen. Ook kon Olivia de gastouder nog een keer zien voordat ze echt een volledige dag bij haar gaat zijn. Het ging best goed, en de kindjes die er waren vonden Olivia ook erg interessant, superschattig om te zien die interactie tussen een 1 jarige en een baby van een half jaar. Ze hingen gelijk boven Olivia haar hoofdje om haar eens goed te bekijken.
Natuurlijk is het best spannend, maar ik heb nog steeds een goed gevoel bij onze keuze en ik heb er vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen.

Nieuw werkrooster

Wat een geregel was dit zeg. Niet zo zeer met mijn werk, want die zijn echt top als het aankomt op flexibiliteit, maar wel als je ook nog rekening moet houden met het rooster van je man. En dan de activiteiten die je naast je werk ook nog hebt. Na veel gepuzzel en gepraat, zijn we er dan uiteindelijk wel uitgekomen. Nog steeds zullen we voor sommige dagen moeten puzzelen, maar voor het grootste gedeelte is het wel zo goed als vastgesteld. Afgelopen week was de eerste week met mijn nieuwe werkrooster, en ik moet zeggen dat ik het wel wat pittig vond. Als ik vrij was dan was Emile laat aan het werk en andersom. Nu hebben we dit wel vaker gehad dat onze roosters scheef langs elkaar heen liepen, wel bij andere werkgevers destijds, en hoewel we het niet altijd even leuk zullen vinden, zijn we het er wel over eens dat dit voorlopig wel de beste oplossing is als het aankomt op; financiën, opvang regelen en andere planningen.

Eerste vakantie

Jaja, een eerste vakantie als gezin zal dit jaar toch ook echt wel op de planning staan. We zijn er nog niet helemaal uit waar deze heen zal gaan, maar het lijkt ons wel leuk om op autovakantie te gaan en dan wellicht richting Zuid-Frankrijk in een stacaravan. Echt die-hard camperen ben ik absoluut geen fan van dus glamping of stacaravan vind ik een goede oplossing. Maar het lijkt me ook wel heel leuk en spannend om een vliegvakantie te boeken. Maar de bestemming zou ik eigenlijk niet weten op het moment. Hier moeten Emile en ik het nog even over hebben en ik denk dat we daar wel snel voor zullen gaan zitten. Heb er nu al zin in!

 

“Ik vond het best wel spannend, maar de reacties waren erg lief allemaal dus dat stelde mij wel gerust.”

Primeur

Nou ja natuurlijk niet voor degene die mij op Facebook en Instagram volgen. Maar.. mocht je het nog niet meegekregen hebben, er is een eerste herkenbare foto van Olivia op social media geplaatst.
Eerder schreef ik hier al een blog over dat ik nog niet zeker was over mijn keuze, maar na wat kleine discussies tussendoor met Emile, zijn we het er dan over eens geworden dat we hier en daar eens een foto van Olivia zullen plaatsen. Ik vond het best wel spannend, maar de reacties waren erg lief allemaal dus dat stelde mij wel gerust. Nu wil ik niet zeggen dat ik om de haverklap foto’s zal gaan posten (of wel, wie weet haha) maar eens in de week of maand lijkt me wel OK? Anyway, mocht je de foto nog niet gezien hebben dan kun je deze op mijn Instagram profiel bekijken.


Voor zover de voorlopige wijzigingen van het komende jaar. Wat gaat er voor jou dit jaar veranderen? 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    CommentLuv badge