Mama Persoonlijk Zwangerschap

Gênante ongemakken na de bevalling

Ik had best veel gelezen om mezelf goed voor te bereiden, en ook van vriendinnen had ik het een en ander gehoord dus ik vond dat ik echt onwijs goed was geinformeerd. Over het algemeen was dit ook zo, maar deze paar dingen had ik onderschat of wist ik echt niet dat ze zo zouden zijn! Benieuwd naar waar ik het over heb, lees dan vooral verder.

Zweten
OK, dat je hormonen op z’n kop staan na de bevalling kan ik me wat bij voorstellen, maar come on in lig bijna de hele dag in bed en ik zweet alsof ik net de marathon heb gelopen en krijgt er de stank bij van de jongenskleedkamer na de gym op de middelbare school. Dat is toch niet normaal?! Voor degene die nu denken;’dan ga je toch onder de douche?’ Natúúrlijk heb ik dat gedaan maar ik was nog niet beneden of ik kon bijna weer onder de douche stappen. Onbegonnen werk dus.
De eerste keer naar de wc
Ga ik het zeggen? Ja ik ga het zeggen. En dit omdat ik zeker weet dat veel vrouwen vast hetzelfde gevoel delen. Maar ja de eerste keer naar de wc voor een nummer 2 is beangstigend. Je hebt pijn down under, wellicht heb je hechtingen en ja je ‘afval’ zal er toch een keer uit moeten, dus daar zit je dan te wachten of je niet gaat ontploffen.. Gelukkig valt het allemaal best mee hoor en is er niks aan de hand maar toch spelen zich er in je hoofd hele andere taferelen af..
Urineverlies
Dit vind ik best wel een dingetje, ja ik had gelezen over urineverlies maar voor dit hadden ze me best even mogen waarschuwen. Met al m’n research ben ik dit dan weer niet tegen gekomen (of ik heb niet goed genoeg gezocht). Bij urineverlies denk ik aan een paar druppels en niet dat ik de dag na mijn bevalling wakker word met een natte broek! Mijn controle in mijn bekkenbodemspieren was volledig weg! Ik schrok hier echt van, dit was na 2 of 3 dagen gelukkig over maar wow ik dacht echt dat ik dat de rest van m’n leven ging houden! Ik vond/vind het herstel van de bekkenbodemspieren best wel lang duren en dat hier oefeningen voor bestaan kan ik dan ook wat beter begrijpen nu.
Black outs
Vergeetachtig worden tijdens de zwangerschap en na de bevalling was ook zoiets wat ik had gelezen. Ah joh zal heus wel meevallen toch? Dacht ik. Nou ik heb soms gewoon complete black outs. Gister nog stond ik bij de kassa bij de Mediamarkt en de caissière vraagt naar de 4 cijfers van mijn postcode, en daar sta ik dan;’Eh.. eh, nou wat stom ik weet hem niet meer? … … … Oh ja!’ en toen wist ik hem ineens weer. Kijk ben je net verhuisd OK maar wij wonen hier nu al een tijdje dus dat is geen excuus. Nog zo’n voorbeeld, ik word gebeld door een bedrijf die Emile moet hebben, dus ik zeg;’Ik zal u even zijn mobiele nummer geven, dat is 06 xxx, eh eh.. *in mijn hoofd* serieus? Na 7 jaar?! Nu weet ik zijn nummer ineens niet meer?! Wat is er met mijn hoofd? *weer tegen de persoon aan de telefoon* sorry hoor ik moet hem even opzoeken.
Met mijn korte geheugentermijn is het ook niet echt goed gesteld, loop ik naar boven om iets te doen en ineens sta ik daar geblokkeerd omdat ik niet meer weet wat ik ging doen, alsof iemand net zoals bij The Sims mijn taak heeft weg geklikt en dat poppetje er dan ook zo clueless bij staat.
Dit zijn een aantal dingen die er voor mij echt uitspringen, mocht jij andere dingen hebben meegemaakt waarvan je zegt;’Nou híer hadden ze me echt voor mogen waarschuwen!’ dan zie ik het graag terug bij de comments.

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Lori
  26 november 2016 at 21:53

  Zo herkenbaar allemaal. Aaghrr en dan naar de wc inderdaad 😐
  Lori onlangs geplaatst…Groene Feestdagen (linkparty #2)My Profile

  • Reply
   Kelly
   29 november 2016 at 07:05

   Ja gek hea dat je dan ineens zo ‘bang’ bent voor iets wat je jaren ervoor gewoon zonder nadenken deed 🙈

 • Reply
  Romy
  28 november 2016 at 07:44

  Hahha vooral de vergeetachtigheid heb ik enorm veel last van. Dat zweten was iets van tijdens mn zwangerschap en na mn bevalling had ik het alleen maar superkoud!

  • Reply
   Kelly
   29 november 2016 at 07:04

   Ja vergeetachtigheid is echt een dingetje hea? Wat grappig dat jij het juist zo koud had terwijl ik me een ongeluk zweette haha.

   • Reply
    Romy
    5 december 2016 at 15:55

    Ja bizar! En tijdens de bevalling had ik het vreeeeselijk koud… had 6 dekens over mij heen en een blower onder mn dekens met warme lucht. (Belachelijk i know…)

 • Reply
  Sandra Weening-de Sousa
  28 november 2016 at 15:48

  Na de geboorte van mijn tweeling gaaf ik in de kraamweek enorm veel honger. Ik kon 3 a 4 boterhammen achter elkaar eten met filet american of komkommer en leverworst. De kraamzorg stond er ook van te kijken. Ik denk dat t voornamelijk kwam omdat mijn maag door de jongens geen ruimte meer had en ik daarna ineens een hoop ruimte erbij had. Die eetlust iser nog steeds trouwens en de tweeling wordt volgende maand 3jaar.

  • Reply
   Kelly
   29 november 2016 at 07:03

   Oh dat klinkt ergens wel logisch dat je eetlust toe neemt als je buik eindelijk wat meer ruimte heeft. Apart dat sommige dingen gewoon ook niet meer veranderen na de bevalling hea?

 • Reply
  Esther
  31 januari 2017 at 11:02

  Beetje late reactie, maar ik ben bezig om vrouwen met ongewenst urineverlies te attenderen op ons UnderWunder ondergoed. Uit eigen ervaring na drie zwangerschappen heb ik veel baat gehad bij het UnderWunder ondergoed.Nu gebruik ik ze alleen nog tijdens het sporten, want touwtjespringen en jumping jacks blijven toch een dingetje voor de meeste vrouwen. UnderWunder lijkt op normaal ondergoed, maar vangt druppels en scheutjes urine op! Ideaal voor moeders, maar ook verkrijgbaar voor mannen en kinderen (ook handig bij de zindelijkheidstraining).

Leave a Reply

CommentLuv badge