Mama

Gastouder of Kinderopvang?

En toen kwam het moment dichterbij dat we ons moesten gaan verdiepen in het kiezen van een gastouder of kinderopvang.
We zijn er alsnog wel redelijk vroeg bij denk ik.. 2,5 maand. We willen Olivia vanaf Januari dus naar de opvang brengen.

Toen ik zwanger was van Olivia hadden Emile en ik al een plan opgesteld voor tot het einde van dit jaar qua opvang.
Op dit moment hebben we het dus zo opgelost dat ik 1 dag ouderschapsverlof heb, 1 dag in de week van mijn vakantiedagen heb opgenomen tot het einde van dit jaar, en Emile heeft dit ook gedaan. Resultaat; 2 dagen over waar we opvang nodig voor hebben. Op dit moment gaat Olivia naar mijn ouders. Dit gaat prima hoor, maar toch is het soms best wat puzzelen met heen en weer brengen (we wonen ongeveer een half uur rijden bij elkaar vandaan). Zeker omdat Emile wisseldiensten heeft kan het soms voorkomen dat mijn moeder Olivia komt halen rond 07:20, dit zou soms zelfs ook 06:20 kunnen zijn maar gelukkig heb ik tot nu toe mijn dienst nog kunnen ruilen en is het nog niet vroeger geweest dan 07:20.

Omdat ik vanaf Januari graag 3 dagen wil blijven werken en mijn contract wil laten aanpassen (als hier de mogelijkheid toe is, ik wacht nog op goedkeuring) willen we Olivia 1 dag naar de opvang brengen en 1 dag naar mijn ouders. We vinden het belangrijk dat ze ook contact leert te leggen met andere kindjes (ze zal 6 maanden zijn wanneer ze naar de opvang gaat), maar ik vind het ook belangrijk dat ze een leuke band kan opbouwen met opa en oma en haar tantes en dus vind ik het een prettig idee dat ze daar ook naartoe blijft gaan.

Maar ja dan zit je dus met de keuze word het een gastouder of kinderopvang?

Gastouder of kinderopvang?

Bij ons in de buurt is er genoeg kinderopvang. Wij zijn er bij 1 wezen kijken die ons wel aansprak qua locatie en ook aanpak. Het was allemaal netjes verzorgd, vriendelijk personeel, de locatie is zelfs zo dat je van dagopvang tot groep 8 terecht kunt. Best een leuk idee dachten we zo want dan kent ze de kindjes van de opvang als ze ook naar de peuterspeelzaal gaat en ook zo door wanneer ze naar de basisschool gaat. Nou rondleiding gehad en eigenlijk niks mis mee. Maar toch wilden we ook wel de optie van een gastouder onderzoeken, en dus gingen we op zoek naar een gastouderbureau die gastouders in onze buurt heeft.
We zijn afgelopen week langs geweest bij 2 gastouders. De eerste was erg vriendelijk, had genoeg speelgoed, prima locatie op een woonerf en had zelfs genoeg stoeltjes in de auto zodat ze alle kindjes samen mee kon nemen. Hoewel deze mevrouw erg vriendelijk was, voelde ik toch niet echt een klik en was ik benieuwd naar hoe ons tweede gesprek bij de andere gastouder zou gaan.
Toch een beetje zenuwachtig, want ja je gaat wel een gesprek houden met iemand die je kindje de hele dag gaat verzorgen.. We kwamen er aan, en we werden hartelijk ontvangen, kregen complimenten hoe lief en mooi Olivia eruit ziet. We gingen zitten en ze legde ons een beetje uit wat de dag indeling was bij haar voor de kinderen. De ruimte zag er mooi en schoon uit en we kregen een rondleiding. Helemaal top! Ze vroeg ook of ze Olivia mocht vasthouden en dit vond ik prima, Olivia lachte zelfs naar haar. Met een goed gevoel gingen we weer op weg naar huis.

Uiteindelijke keuze

In de auto keek Emile mij aan en had door dat ik deze gastouder had goed gekeurd. Gelukkig voelde hij er hetzelfde over. We hebben hierna eigenlijk de keuze gelijk gemaakt om te gaan voor een gastouder. Het is kleinschalig en je kiest zelf de persoon waar je je kindje bij achterlaat. Dit vind ik wel een prettig idee.
Er is niks mis met een kinderopvang natuurlijk, maar het klikte zo leuk met de gastouder dat dit onze keuze heeft bepaald uiteindelijk.
Ik ben heel benieuwd hoe Olivia het gaat vinden, maar dat duurt nog eventjes.

 

Gaat jou kindje naar de kinderopvang of naar de gastouder? Of misschien wel naar allebei?

Volg je mij al op Facebook, Instagram en Bloglovin’?

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    CommentLuv badge