Mama

Mijn 5 favoriete baby items

Ik mag dan wel nog niet zo heel lang moeder zijn, maar ik heb wel al een aantal favorieten als het aankomt op baby items. Wil je weten welke deze zijn? Lees dan gauw verder.

Difrax Flessenwarmer

Ja deze staat voor mij echt op 1 hoor. Wij warmden eerst de melk au bain marie op, nou wat een gekl**t (pardon my French) was dat zeg. Water koken, dan in een bakje doen, flesje erin, schudden, flesje terug in het bakje, weer schudden, en voor je het wist was je 15 minuten verder, met een huilende baby op de achtergrond. Nu had ik bij mijn vriendin Patty wel de flessenwarmer al eens gezien, maar ik dacht ‘ach laat ik het eerst even afwachten’. Nou ik was het al snel zat! Weg met die waterbakjes, hallo Difrax flessenwarmer! Geweldig ding. Klein en compact, kan dus overal mee naar toe, makkelijk in gebruik, én je flesje is met een druk op de knop binnen 3 minuten warm. Éen blije Difrax fan hier!

img_1318

 

Hydrofiele luiers 

Toen we de verloskundige op visite kregen om te checken of alles in orde was voor de komst van Olivia, vroeg ze hoeveel hydrofiele luiers wij in huis hadden. ’10’ antwoordde ik trots. Ik vond 10 van die doeken namelijk best veel. ‘Nou.. koop er nog maar 10 bij’, zei de verloskundige. Waarop ik dacht ’20? Is dat niet wat overdreven?’. Nou nee.. Je gebruikt die dingen aan de lopende band heb ik gemerkt. Éen in de wieg, één in de ledikant, allebei bij het hoofdeinde tegen het (eventuele) spugen. Twee in de kinderwagen, waaronder dus één bij het hoofdeinde, en zelf doe ik er een onder de hoeslaken ter hoogte van de billen als een soort van matrasbeschermer. Je gebruikt ze als handdoek, spuugdoek voor over je schouder, tegen de zon, nou noem maar op. Ja toen begreep ik dat 10 inderdaad niet genoeg was. Hoewel ik het dus eerst overdreven vond, moet ik nu eerlijk toegeven dat het inderdaad ideale doeken zijn.

Etos luiers

Nee, ik gebruik de hydrofiele luiers niet als ‘echte’ luier. Zie je al voor je, één lekkende poepboel, nou nee ik pas. Voor ons dus de ‘normale’ wegwerp luier. Ik had een aantal proefpakketjes luiers gebruikt die in de zwanger-box zaten, maar ik was daar niet zo enthousiast over, ze voelden klam aan na een plasje en dat vond ik niet heel fijn. Toen kocht ik een paar pakken luiers bij de Etos omdat ze in de aanbieding waren en ben er niet meer van af gestapt. Ze voelen niet klam aan, lekken niet en ze doen wat ze moeten doen. Leuke bijkomstigheid is dat Etos sinds kort een samenwerking heeft met Woezel en Pip en de luiers dus een leuk printje hebben. Lekker vrolijk!

img_2595

Bron: Etos

 

Geparfumeerde luierzakjes

Ja een luier ruikt nou eenmaal niet fris, en nu hebben we thuis een dichte emmer die regelmatig word geleegd, maar als je op visite bent dan gooi je zo’n luier niet los in de afvalbak, om hen vervolgens de rest van de week te trakteren op de heerlijke aroma’s van je baby. Nee.. Daar hebben ze hele handige zakjes voor uitgevonden. De zogeheten geparfumeerde zakjes. De naam zegt het al, er zit een lekker(der) luchtje aan de zakjes die de vieze luchtjes maskeert. Zelf haal ik deze bij de Action, lekker goedkoop voor EUR 1.00 per 100 stuks.

Verschoningsmatje

Laatst waren we op Schiphol om vrienden van ons op te wachten, en ik moest Olivia verschonen. Nu hebben ze in de wc’s vaak wel een baby verschoon ‘station’, maar GAD-verdamme wat een smerige boel was het daar zeg, de plas lucht kwam je tegemoet, poep op de prullenbak die voor de luiers is bestemd. Niet echt uitnodigend om dan vervolgens je kindje daar neer te leggen op de verschoningstafel. Nee, ik ben blij dat ik mijn eigen matje bij me had in de luiertas, toch nog een soort van schoner gevoel. Hoewel ik thuis ook het matje snel heb afgenomen met een doekje, blugh.

 

Wat is jou favoriete baby item? Ik lees het graag bij de comments.

 

P.S. Dit is geen gesponsord bericht.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Leonie
  23 oktober 2016 at 08:57

  Wat leuk om te lezen wat jouw favorieten zijn! Die Diffrax flessenwarmer he, mag dat ook met moedermelk gebruikt worden? Dat zou nml ideaal zijn.. nu zijn we idd te lang bezig als ze n flesje krijgt (om te oefenen of als ze straks bij oppas is). Mijn baby mushave is toch echt wel de Tula!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Gepersonaliseerde IPhone hoesjes + Giveaway!My Profile

  • Reply
   Kelly
   23 oktober 2016 at 09:59

   Dankjewel 😊 Ja je kunt de Difrax flessenwarmer ook gebruiken met moedermelk, hebben wij in het begin ook gedaan. Ja ik zie ze heel veel voorbij komen de Tula’s, ze zien er zo leuk uit net al die printjes, en volgens mij zijn ze ook best comfortabel om te dragen of niet?

Leave a Reply

CommentLuv badge