Sneak Peek of my week #3

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een ‘Sneak Peek of my Week’ heb gedaan, dit door de geboorte van Olivia en alle drukte er om heen. Maar hier is hij dan weer, een nieuwe editie, waarin je kunt zien hoe mijn afgelopen week was. Daar gaan we dan..

Zaterdag 27 Augustus
Vandaag hadden we het idee om te gaan BBQ’en met Jeroen en Katie (broer van mijn man Emile en zijn vriendin), maar het weer zag er niet heel goed meer uit voor de avond en dus besloten we er een dagje Haarlem van te maken. Dus gingen we s’middags met z’n drieën lekker patatjes eten (nou ja Olivia een lekker flesje haha) bij Haarlems bekendste frietzaakje, ik nam een patat oorlog, maar achteraf had ik toch gewoon voor een simpele patat met moeten gaan, het smaakte me toch niet helemaal.

Lekker een patatje eten
Hierna gingen we richting de Botermarkt lopen waar we met Jeroen en Katie hadden afgesproken, de markt was er ook en met het lekkere weer was het natuurlijk best druk op het terras het was dus wat klungelen om met de kinderwagen ons er doorheen te wurmen maar uiteindelijk is het gewoon gelukt. We dronken wat en na een tijdje kregen we trek in iets lekkers, en bestelden Katie en ik een lekkere cheesecake. Yum!
IMG_1610
Omdat we dus niet zeker wisten of het nu zou gaan regenen ja of nee besloten we om gewoon in de stad te blijven en hier een hapje te eten. Dus na het terras schoven we weer aan bij Black Beauty om een pizza te bestellen. Van al dat lekkere eten kreeg Olivia natuurlijk ook trek en dus maakten we voor haar haar flesje klaar. De pizza’s waren sneller klaar dan ik dacht en dus kwam Emile mij een stukje voeren haha, de zon scheen in Olivia haar gezicht dus ik was even een paar tafeltjes naar achter gaan zitten.
Na het eten deed ik Olivia weer in haar kinderwagen en met wat heen en weer gewieg viel ze eigenlijk best snel in slaap.
Bij thuiskomst keken we nog even tv en gingen vroeg naar bed.

Zondag 28 Augustus
Olivia werd om 06:30 wakker en Emile heeft haar toen verschoont en haar flesje gegeven. Hij liet mij uitslapen en ik werd toen wakker om 08:30, ik ben gelijk gaan douchen en heb wat wasjes gedaan. Met m’n koptelefoon op had ik even lekker harde muziek aan staan en dus was ik swingend de was aan het opvouwen. Olivia werd wakker uit haar ochtendslaapje en haalde uit haar bedje, aangezien ik mij koptelefoon nog op had en nog in mijn swingende bui was deed ik even een dansje met Olivia, dat vond ze wel wat.
IMG_1634
In de middag gingen we even het dorp in naar de winkels, ik wilde graag een nieuwe sport-bh hebben. Maandag ga ik weer dansen en dan is het wel fijn om goede sportkleding te hebben. Het is alweer een jaar geleden dat ik heb gedanst dus ik ben benieuwd, ik voel me nu echt een stijve hark haha.
‘s avonds aten we lekker aardappels met spinazie en vissticks. Ik mag dan wel Italiaanse roots hebben, maar oh wat ben ik dol op aardappels, vlees, groente maaltijden!
IMG_1618
Na het eten gingen we met de app van ‘Reclamefolders’ kijken voor aanbiedingen bij de supermarkten in de buurt zodat ik de dag erna grote boodschappen kan gaan doen.
IMG_1620

Maandag 29 Augustus
Ik heb om 11:00 met mijn vriendin Sem afgesproken om samen boodschappen te gaan doen. Ze stelde voor om Olivia te duwen in de kinderwagen zodat ik met de winkelwagen mijn gang kon gaan. Heel lief! We reden richting de Hoogvliet, waar ik nog niet eerder was geweest, dus ik reed eerst een paar keer fout, heel fijn.. Maar uiteindelijk was het gewoon waar ik dacht dat het was.
Met het boodschappenlijstje in aanslag liepen we de winkel in, ik raakte wat gestrest omdat ik deze winkel niet ken, en dus niet weet waar alles staat wat er voor zorgt dat ik tig keer heen en weer moet lopen, maar er waren leuke aanbiedingen dus dan maar een paar rondjes extra rondcrossen. Na de boodschappen binnen te hebben, reden we weer richting huis en lunchten we samen.
We hadden lekkere broodjes en fruit gehaald dus dat smaakte goed!
Om 14:00 had ik een afspraak bij het consultatiebureau voor Olivia haar eerste inentingen. Ook werd ze weer gewogen en gemeten, en dat zag er goed uit! Toen was het tijd voor haar inentingen, maar ze was net in mijn armen in slaap gevallen en kreeg haar moeilijk weer wakker, uiteindelijk werd ze wakker van het koude kussen waar ik haar op moest leggen. Niet bepaald fijn wakker worden om direct erna geprikt te worden. Ze moest even huilen maar toen ik haar vast had was ze gelukkig weer snel rustig. Voor de zekerheid had ik wat kinderparacetamol gehaald. Leek dat ik ben vroeg ik bij de balie van de apotheek om 60gram, waarna de receptioniste vroeg of ik niet 60miligram bedoelde. ‘Oh ja, oops dat bedoel ik, ja ik ben nog een beetje nieuw met dit soort dingen’ zei ik. Ze kon er wel om lachen.
Onderweg naar huis viel Olivia alweer in slaap. Gelukkig heeft ze geen bijwerkingen gehad van de inentingen en waren de paracetamol ook niet nodig.
IMG_1633
In de middag liepen we even met z’n drieën nog naar de Albert Heijn, had ik in de ochtend zo goed boodschappen gedaan vergeet ik de bolletjes voor man lief..
‘s avonds ging ik naar Amsterdam om een drankje te doen ter ere van de aankomende bruiloft van een oud collega van mij. Ik kon helaas niet bij de bruiloft zelf zijn dus ik wilde haar wel even gaan feliciteren. Het café was alleen erg klein dus stonden we buiten, maar toen de bovenbuurvrouw begon te klagen over de herrie moesten we allemaal naar binnen, dit was echt geen doen met de hitte en het aantal mensen dus ik ben uiteindelijk niet zo heel lang gebleven.

Dinsdag 30 Augustus
Olivia werd ineens sinds weken om 02:00 wakker voor een voeding, dat was wel even pittig, maar gelukkig viel ze na haar flesje gelukkig gewoon weer snel in slaap.
Vandaag kwam Martijn (de andere broer van Emile) langs om dan eindelijk Olivia te ontmoeten. Wegens stage en studie zat hij in het buitenland en hij was nu even een paar dagen in Nederland.
Leuk dat hij haar nu ook kan zien dat ze baby is.
‘s avonds app ik Roxane om te kijken of zij zin heeft om een rondje te lopen samen met Olivia, dat wil ze wel dus loop ik richting haar huis en dan lopen we gezellig even een rondje. Goed voor de beweging haha.
Na het wandelen ben ik dan echt op en plof ik op de bank.

Woensdag 31 Augustus
Ook vannacht is Olivia weer wakker geworden voor een voeding, deze keer om 03:00.
IMG_1659

Zal het door de inentingen komen vraag ik mij af? Ik slaap uit tot 10:30, en als ik op mijn telefoon kijk heb ik een berichtje van Martijn of hij misschien nu al langs kan komen. We spreken af over een uur zodat ik mij nog even kan klaarmaken.
Zo rond 12:00 is Martijn er en kan hij lekker knuffelen met Olivia.
Als het 13:30 is lopen we samen richting de bus. Ik heb om 14:00 mijn eindgesprek bij de verloskundige. Ik stap in de bus en zeg gedag tegen Martijn die we waarschijnlijk over een paar weken weer kort nog even gaan zien en daarna misschien weer een lange tijd niet.
Het eindgesprek bij de verloskundige ging goed, Olivia werd even geshowd in de praktijk en ondertussen werd mijn bloeddruk opgemeten. Dit was prima. Dit was het dan voor mijn afspraken, vanaf nu kan ik mij keren tot het Consultatiebureau en de huisarts voor verdere vragen over Olivia’s gezondheid.
Als ik thuis kom bedenk ik mij dat het wel leuk is om Emile op te gaan halen van zijn werk en dus maak ik Olivia klaar en lopen we richting de auto. We komen aan bij zijn werk en papa is blij om zijn dochter weer te zien.
Verder loopt de avond vrij rustig. Emile eet buiten de deur en ik kijk wat tv.

Donderdag 01 September
Het wakker worden in de nacht word steeds wat verschoven, Olivia is vannacht om 05:00 wakker geworden. Er zit verbetering in, hoera! Ze is vandaag lekker actief, en slaapt overdag niet veel. Ook is ze wat hangerig en huilerig. Nu is ze dit eigenlijk nooit, dus om haar een beetje rustig te krijgen ga ik lekker een rondje lopen met haar wat ze erg fijn vind. Vooral de hobbelige tegels vind ze fijn. Zolang er maar beweging in zit! Vandaag heb ik gezellig met mijn vriendinnen Patty en Monique afgesproken. Emile blijft bij Olivia vanavond zodat ik gezellig met de meiden kan bijkletsen.
Patty heeft lekker gekookt en als we klaar zijn met eten komt haar man thuis die zich verder ontfermt over hun dochter zodat wij met z’n drieën een rondje kunnen lopen. We kletsen en lachen wat af en als we weer terug bij haar huis zijn drinken we nog wat en gaan Monique en ik weer naar huis. Als ik bijna thuis ben zie ik dat de weg is afgesloten en even raak ik in de war hoe de weg nou loopt, maar ik volg gewoon de auto voor me haha. Thuis aangekomen kletsen Emile en ik nog wat, we wachten tot de laatste fles van Olivia en gaan dan ook slapen.

Vrijdag 02 September
Emile is vandaag lekker vrij, maar ik word een beetje ziekjes wakker. Waarschijnlijk door het mindere slapen, daar kan ik helaas niet zo goed tegen. Het is daarom ook vandaag een rustige dag, en ik slaap zelfs even 3 uurtjes tussendoor. Iets wat ik eigenlijk nooit doe in de middag.. Het is een luie dag maar we lopen ‘s middags nog wel even richting de supermarkt.  Olivia slaapt weer wat meer overdag en na het eten leggen wij haar boven op bed. Ik denk dat ze zelf ook best moe is van het wakker worden in de nacht en ze valt goed in slaap. Het nieuwe seizoen van ‘Narcos’ staat op Netflix en dus kijken Emile en ik 2 afleveringen onder het genot van een Snickers ijsje. Dan blijf ik nog beneden om te wachten tot ik Olivia haar laatste flesje kan geven en ga daarna dan ook lekker slapen.

 

 

En toen was de week alweer om. Mijn verlof zit er ook alweer bijna op, nog 18 dagen.. Stiekem zie ik er een beetje tegenop om weer te gaan werken, maar goed ik heb nog even om lekker de hele dag te genieten van Olivia.

You may also like

2 reacties

    1. Ja het is toch best pittig om snachts wakker te worden hea.. Gelukkig is het bij die 3 nachten gebleven want nu slaapt ze gewoon weer door. Ja als je tijd hebt moet je zeker met Narcos beginnen het is weer erg spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge