Mama

Mijn eerste dag alleen met Olivia

Vorige week Dinsdag was het zo ver, na 3 weken vrij geweest te zijn ging mijn man weer aan het werk, wat inhield dat ik vanaf nu alleen zou zijn met Olivia overdag. Ik vond het best wel spannend want het was best lekker om zo samen voor haar te zorgen, en als gezinnetje bij elkaar te zijn.
Maar helaas vrije dagen komen ten einde, en zo begon mijn eerste dag alleen met ons meisje.

07:00 Ik word wakker van Olivia’s smakgeluiden wat inhoud dat ze honger heeft. Soms slaapt ze nog verder maar nu was ze al wild met haar hoofd heen en weer op haar vuistje aan het zuigen dus liep ik naar beneden om het flesje alvast in de flessenwarmer te doen. Ik loop weer terug naar boven en haal Olivia uit haar bedje en ga haar verschonen.

Het verschonen gaat nu een stuk soepeler en zonder ‘verrassingen’. We hebben de commode zo staan dat deze grenst aan een mooi wit geschilderde muur (voel je hem al aankomen?), juist deze heeft madame al 2 keer ‘geverfd’ met wat prachtige oker gele accenten! Vanaf nu zijn we hier op voorbereid en staan we in de aanslag met een schild. En de muur? Die is weer mooi wit door de hulp van wat Zwitsal billendoekjes.

Als Olivia een schone luier om heeft kan ik gelijk het flesje uit de flessenwarmer halen en haar voeden. Ik vind het fijn om hier een doorgaand ritme in te hebben. Als ze haar flesje op heeft leg ik haar weer in bed waar ze lekker doorslaapt.

09:00 Olivia ligt lekker zoet te slapen in haar bedje wat mij de tijd geeft om te kolven. Best even wennen om dit in mijn dagelijkse routine toe te passen nu. Ik probeer dit 3 x per dag te doen en tot nu toe gaat dit wel aardig goed. ‘Zo weer 2 voedingen erbij’. Na het schoonmaken van de flesjes ga ik douchen.

Alles netjes in het flessenmandje

Ik laat de badkamer deur open zodat ik toch nog Olivia in de gaten kan houden, niet dat ze ergens heen kan als ze in haar bedje ligt maar toch.. Als ik mijn haar sta te wassen denk ik haar te horen huilen, dus ik schuif de deur van de douchecabine open maar ik hoor niks en zie haar nog steeds slapen. ‘Hmm ik zou toch zweren dat ik haar hoorde..’ Tijdens het douchen denk ik haar steeds te horen, niet een heel relax gevoel dus schiet ik extra op. Maar als ik klaar ben ligt ze gewoon nog steeds te slapen. Wat een schatje is het toch, en ik staar even naar haar poppengezichtje.

10:30 Olivia begint langzaam wakker te worden en het bekende happen naar de handjes geeft aan dat ze wel weer wat te drinken lust. Dus ik zet de fles weer in de flessenwarmer en loop terug naar boven om haar uit haar bedje te halen en te verschonen. Als ik daarmee klaar ben hoor ik de flessenwarmer al piepen. En ik zeg tegen Olivia dat ze nu een lekker flesje gaat krijgen.

Lekker aan het drinken

Ik betrap mij erop dat ik echt hele gesprekken tegen haar voer, soms over de meest simpele en onnozele dingen, maar ze kijkt me zo aandachtig aan dat het lijkt alsof ze het wel interessant vind haha.Ik pak een doek (voor het morsen) en leg haar op een kussen op de bank en geef haar haar flesje. *BURP* Zo dat was een flinke boer! Nou dat moet opluchten denk ik zo. Ik knuffel nog even lekker met haar en als ze in slaap valt leg ik haar neer in de kinderwagen.

14:30 Ik verbaas me dat Olivia steeds zo heerlijk slaapt, hierdoor heb ik gewoon een paar wasjes kunnen draaien, de keuken schoon gemaakt en ik wilde stofzuigen maar als ze slaapt vind ik het zielig om haar daarmee wakker te maken dus wacht ik daar even mee. Ik loop geregeld langs de kinderwagen om even te kijken of -en ja dit klinkt misschien vreemd – ze nog ademt. Als ik deze keer de kinderwagen in kijk, staren twee grote ogen mij aan. Ze is lekker rustig aan het kijken en dus besluit ik nu snel even te stofzuigen. De grond is namelijk versiert met roze en witte muisjes en hier en daar plukken haar van onze kat Tijger die iets wat gestrest was door de komst van Olivia.

Een iet wat verwarde Tijger

Tussendoor kijk ik weer in de kinderwagen en wat zie ik? Ze is gewoon in slaap gevallen! Blijkbaar is het geluid van de stofzuiger slaapverwekkend.

Zooo huiskamer ook weer netjes, nu kan ik lekker gaan zitten.

17:00 Deze avond gaan we bij onze vrienden BBQ’en en ga ik mijn man ophalen van zijn werk zodat we in 1 keer door kunnen rijden. Maar waar ik eerst gewoon de auto in kon stappen met enkel mijn portemonnee moet ik nu natuurlijk Olivia meenemen samen met de kinderwagen, de maxi-cosi én de luiertas. Tja hoe ga ik dit doen? Zet ik haar eerst in de maxi-cosi en duw ik met m’n andere hand de kinderwagen? Nee. Ik laat haar in de kinderwagen en in de andere hand draag ik de maxi-cosi. Ik kijk nog even of ik echt alles heb en loop dan met volle handen richting de auto. De maxi-cosi krijg ik makkelijk de auto in en zet Olivia erin, nu de kinderwagen nog inklappen en in de achterbak krijgen. Eerst het wieg gedeelte eraf en op de achterbank, dan inklappen en de wielen eraf. ‘Hmm dat ging best makkelijk’ denk ik bij mijzelf en ik stap iet wat trots de auto in en ik rij richting het werk van mijn man. Hij komt aanlopen en kijkt trots door het achterraam om naar zijn dochter te kijken. En we rijden gezellig met z’n drietjes richting het huis van onze vrienden.

Hoewel ik best zenuwachtig was voor de eerste dag alleen met ons meisje is het goed gegaan, en ben ik tevreden met hoe de dag is verlopen.

Kun jij je eerste dag alleen met je baby herinneren en hoe was deze verlopen? 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Claudia
    26 juli 2016 at 11:49

    Fijn dat jullie genieten van jullie dochter en dat alles goed gaat. Moet alleen zeggen dat ik het jammer vind dat je jullie dochter wel bij haar naam noemt en je man niet. Vind Emile juist een mooie naam.

Leave a Reply

CommentLuv badge