Zwangerschap

De laatste loodjes – 39 weken zwanger

‘Houd je het nog een beetje vol? ’en ‘Voel je al iets?’.

Deze vragen krijg ik de laatste tijd steeds meer. Hartstikke begrijpelijk natuurlijk want aanstaande Zondag ben ik uitgerekend, dus ja zelf ben ik ook meer oplettend op eventuele signalen. Ik krijg nu wel regelmatiger harde buiken die niet heel prettig aanvoelen, en soms gaat dat samen met overgeven. Zal dit dan het begin zijn?

Voorzorgsmaatregelen

Hoewel het tot nu toe bij harde buiken blijft, heb ik voor de zekerheid toch wel een plastic zak op de autostoel liggen. Je weet maar nooit of net die ene drempel de druppel (of zee) kan zijn.
Nu heb ik gelezen dat vaak de weeën ’s nachts beginnen en de vliezen dan ook kunnen breken dus heb ik nu al een tijdje het beschermmatje onder het matras van het bed liggen, maar wat kraakt dat ding zeg! Nu kon ik al niet geweldig slapen, maar dat gekraak maakte het alleen maar erger! Na een paar dagen was ik het zat en heb ik hem onder de topper gelegd, dat doofde het gekraak gelukkig wat. Voor de rest sleep ik geen handdoek met me mee om op te zitten ofzo hoor, dat is een beetje too much denk ik zo.

Verloskundige

Vanaf week 37 zijn de afspraken iedere week, en word mijn bloeddruk in de gaten gehouden, en de hartslag van Mini.
Gister had ik weer deze standaard routine afspraak en alles was gewoon weer in orde, dus dat stelt me gerust. De afspraken zullen nu steeds minder worden en de informatie steeds meer gericht op de bevalling en de mogelijkheden. Waar tijdens andere gesprekken de informatie nog best wel luchtig was, dingen als of de babykamer af was en of ons bed al op klossen stond, werd er nu gesproken over de mogelijkheid om te strippen en inleiden. Nee wordt maar niet te enthousiast over het woord strippen, want van de handgebaren die bij de uitleg ervan kwamen kijken kreeg ik nou niet bepaald een heel blij gevoel. Ik werd er eerder naar van, en m’n gezicht zal vast boekdelen gesproken hebben.
Ik dacht al bij mezelf; ’Nou laat Mini maar voor die 41 weken komen, dan is dat hele stripverhaal in ieder geval niet van toepassing!’.

Verlof

Er is inmiddels alweer bijna een maand van mijn verlof voorbij, en wat vliegt de tijd! Wat ik allemaal heb gedaan? Voornamelijk baby wasjes gedraaid en gestreken, het wiegje opgemaakt, vluchtkoffer klaargemaakt en het huishouden. Nu hadden we ook een aantal dingen die nog moesten gebeuren in en om het huis, en daar hebben we echt veel hulp bij gehad van vrienden en familie. (Dankjulliewel daarvoor!) Heerlijk om dat allemaal op orde te hebben.
Verder beginnen de dagen wat trager te gaan. Het meeste wat gedaan moest worden is gebeurd, begin ik zelf wat moeier en slomer te worden en ben ik echt niet vooruit te branden en dus zijn de bank en Netflix/Internet mijn beste vrienden op het moment.
Het klinkt misschien wat raar, want je zult denken ‘heerlijk toch niks hoeven doen?’, mja ik moet er zelf erg aan wennen en vind het soms lastig om niet een vaste routine te hebben. Maar daar zal snel wel verandering in komen!


De bevalling

Of ik het spannend of eng vind? Ja, eigenlijk best wel. Je wacht maar tot je iets gaat voelen, en dat kan vandaag zijn maar dat kan ook volgende week zijn. Dat wachten vind ik maar niks. Ik maakte al eerder de grap dat het best handig zou zijn als je gewoon een wekkertje kreeg en als die afgaat je weet dat het gaat beginnen, maar helaas dat zit er niet in. Dus wordt mijn geduld nu maar op de proef gesteld, en dat is nog best een uitdaging, aangezien ik niet zo’n geduldig typje ben.

Wat nog meer…

 • Sloeg de nesteldrang toe en kreeg ik ineens zin om alles te strijken, schoon en op orde te hebben
 • Hebben we een proef geboortekaartje besteld via www.hippegeboortekaartjes.nl
 • Maakte ik een mini survival kit voor mijn man voor als hij moet wachten in het ziekenhuis
 • Heb ik al wat eten ingevroren zodat we de eerste paar dagen niet aan koken hoeven te denken

Mini survival kit

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Angela - Mama met passie
  24 juni 2016 at 14:30

  Een goede voorbereiding is het halve werk. Leuk zo’n pakket voor je man! En Ik weet niet hoe de laatste loodjes zijn, want ik werd ingeleid met 37 weken zwangerschap, omdat mijn dochter een groeiachterstand had. Geniet nog van die heerlijke buik, echt je gaat het missen 😉

Leave a Reply

CommentLuv badge