Zwangerschap

Wat zit er in mijn vluchtkoffer?

Met 37,5 weken op de teller wordt ik er bij de afspraken bij de verloskundige steeds meer aan herinnerd dat het nu ieder moment kan gebeuren. Zelf ben ik echter best gefocust op de volledige 40 weken dus sta ik er niet heel erg bij stil. Toen ik laatst dus een afspraak had en de verloskundige zei;’Nou nog 6 dagen en dan mag je.’ moest ik heel hard nadenken wat ze nou precies bedoelde. ‘Dan ben je 37 weken’ zei ze toen. ‘Ooh, bedoel je dat.’ Hoewel ik er dus niet echt vanuit ga dat Mini voor de 40 weken komt, is het natuurlijk wel handig om alvast de beroemde vluchtkoffer klaar te hebben staan, je weet immers maar nooit.

In deze blog dus een klein overzichtje met wat ik onder andere meeneem in de vluchtkoffer.

Voor mijzelf

Om te beginnen zijn de belangrijke documenten wel handig om mee te nemen; dus kocht ik een apart mapje om onze paspoorten, erkenning, trouwboekje en verzekeringspas in te doen. Zo zit alles bij elkaar en hoef je alleen nog maar dat mapje te voorschijn te toveren op het moment dat het nodig is.

Verder een nachtjapon voor tijdens de bevalling en een luchtige pyjama. Voor deze twee dingen ben ik heel goed geslaagd bij de Primark. Niet dat je op zo’n moment nadenkt of je er fashionable bij ligt maar nu nog enigszins wel dus ja wilde ik iets hebben wat ik wel leuk vind. Ook heb ik gelijk een badjas aangeschaft. Iets waar ik even niet bij stil had gestaan is dat je eventueel de gang over moet in het ziekenhuis en dan is het wel fijn om je een beetje te kunnen bedekken. Zeker als je het gevoel hebt dat iedereen je Pamper kan zien! Pamper? Yup, ik heb het hier over het kraamverband. Uiteraard had ik al gelezen over het ‘wow halleluja wat is dat groot’ formaat hiervan, maar toen ik het zelf uit het kraampakket haalde kon ik het zelf beoordelen. En ja, het is groot. Dus heb ik gelijk wat ondergoed gekocht waar ik nog net niet gratis tentstokken bij kreeg.

Verder gaat de foto camera mee voor de eerste foto’s van Mini, telefoons met laders om zo de familie op de hoogte te kunnen houden tussendoor. En iets wat ik had gelezen wat ook handig klonk was;Dextro. Aangezien een bevalling best even kan duren is een druivensuikertje tussendoor wel fijn voor wat energie.

Bij inspanning hoort ook de gebruikelijke lichamelijke reactie, en in het geval dat je niet meteen onder de douche kunt (wat ik stiekem toch wel hoop) gaat er een toilet tasje mee met deo en andere opfrisproducten.

Kleine selectie

Voor Mini

Voor Mini heb ik haar geboortepakje lekker gewassen met Zwitsal wasmiddel (mmm) en in een apart Ikea afsluitzakje gedaan. Ook heb ik twee hydrofielluiers ingepakt, geen idee of het ergens voor nodig gaat zijn maar ach..

Ik heb een schattig zacht dekentje gekocht van Jollein in het roze en die gaat ook mee in het koffertje.

In hoeverre die nodig gaat zijn weet ik niet, want als het best warm is buiten zal het voor Mini dan ook niet te warm zijn?

Iets wat we nog steeds moeten oefenen is de maxi cosi vast maken in de auto, wel zo handig om dat nu al onder de knie te krijgen. Niks erger dan een uur te staan klungelen onder het toeziend oog van ouders die inmiddels al experts zijn, en jij nog naar net komt kijken en al zenuwachtig genoeg bent dat je je kindje voor het eerst mee naar huis mag nemen!

Het komt nu allemaal steeds dichterbij, en stiekem is het best spannend want ik heb geen idee wanneer het allemaal gaat beginnen. Zal het gewoon thuis zijn, als ik bij iemand anders ben of misschien wel als we in de auto ergens naar onderweg zijn?

Ik wacht gewoon in spanning af!

Nam jij je vluchtkoffer steeds met je mee? Of had je deze bij je voordeur klaar staan? En heb je misschien nog tips qua spulletjes die jij miste in je vluchtkoffer? Ik lees het graag terug bij de comments.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Sharonne
  10 juni 2016 at 16:55

  Heey meid!

  Voor je man ook deodorant en ondergoed en schoon shirt. Zeker iets te eten. En flesje drinken.
  Zelf ook lekker douchegel en shampoo om daarna heerlijk te douchen.
  Succes je kan het!!😄

  • Reply
   Kelly
   15 juni 2016 at 10:41

   Deze items zitten inmiddels ook in de koffer hihi. Thanks voor de tips!

 • Reply
  Masha
  12 juni 2016 at 17:46

  Fopspeentjes! Aan knuffeldoek heeft ze de eerste dagen niet veel aan, maar een fopspeen (of 3 – want die laat je wel eens vallen) was bij ons vanaf dag 1 succes! Onze meid had er echt behoefte aan en viel in slaap met een speentje. En een extra set kleertjes voor de kleine 🙂

  Groetjes, we missen je

 • Reply
  Nicole Orriëns
  14 juni 2016 at 09:47

  Ik hoopte altijd thuis te bevallen dus ik had niet echt een vluchtkoffer. Maar het is fijn om er eentje te hebben klaarstaan.

 • Reply
  Sandra Weening-deSousa
  15 juni 2016 at 10:24

  Warme sokken aangezien je ‘t ineens koud aan je voeten kan hebben, sloffen/slippers, je geboorteplan als je die hebt gemaakt met je wensen, genoeg kleingeld (parkeren etc), ondergoed en een stevige (voedings-)bh , boeken, tablet of e-reader (met oplader), muziek of wat dan ook om je af te leiden tussen de weeën , labello.

  Veel succes met de laatste loodjes! 🙂

  • Reply
   Kelly
   28 juni 2016 at 06:31

   Dankjewel! De dingen die je noemt heb ik inderdaad allemaal ingepakt ☺️

 • Reply
  MetMirjam
  15 juni 2016 at 19:56

  Wij hadden de vluchttas niet standaard bij ons, want ik wilde niet dat die tas weken in de auto zou staan. En ik dacht ‘als het echt moet, kan mijn man hem altijd halen of kan iemand hem komen brengen, de eerste uren heb je toch niks nodig’.. Achteraf gezien ben ik blij dat dat niet nodig is geweest.

  Vanaf een week of 36 ben ik trouwens uit voorzorg op een vuilniszak gaan zitten in de auto – voor het geval mijn vliezen zouden breken… Ik had namens eens gehoord dat je dat echt niet in je autobekleding wil hebben haha

  Succes met ‘de laatste loodjes’ hoor!

  • Reply
   Kelly
   28 juni 2016 at 06:31

   Ik heb inderdaad ook al een tijdje een plastic zak waar ik op zit in de auto, leek me niet zo fijn om dat in de bekleding te hebben, zeker omdat we net een andere auto hebben gekocht haha. Dankjewel!

Leave a Reply

CommentLuv badge