Zwangerschap

Het aftellen is begonnen

Nog 8 werkdagen en dan ga ik met verlof. Hoewel ik mij de laatste tijd best goed voelde en ook qua energie, merk ik dat m’n batterij langzaam op begint te raken. Het word lastiger om mij te focussen op het werk, en ik moet soms vechten om m’n ogen open te houden. Het word dan helemaal gevaarlijk als ik in de pauze even ga zitten op 1 van de loungebanken. Ik heb de gave om overal in slaap te kunnen vallen, en zo wil het nog wel eens voorkomen dat ik half wegdut en weer rechtop schiet met de gedachte:’Ho ik ben op het werk, wakker blijven!’.

Maar ik merk ook dat ik soms wel half doof lijk te zijn, of dat dingen echt vertraagd binnen komen. Soms ben ik dan ook zodanig moe dat ik niet eens zin heb om te vragen wat diegene nou bedoelde dus gebruik ik de klassieke methode: ‘Just smile and wave’, kan bijna niet fout gaan. Ik zeg bijna..

Overdag kan ik makkelijk in slaap vallen, maar ‘s nachts is dit helaas wat minder, ik kan m’n draai slechter vinden. Rechterzij; nee ligt niet goed, linkerzij; nee is het ook niet, op m’n rug dan; hhhhhh nee OOK niet! Oh wacht een kussen tussen m’n knieen helpt misschien, dus weer terug op m’n zij. Zo, beter. 5 minuten later; hup weg met dat kussen, onding ook! En natuurlijk val ik dan in slaap 30 minuten voor m’n wekker gaat..
Iets wat ook opvallend is, is dat ik sneller last heb van maagzuur of oprispingen, normale porties eten wordt dus wat lastiger. Het is natuurlijk wel logisch want ja Mini begint ineens harder te groeien en alles word omhoog geduwd, inclusief de maag dus. En ze is me een partij actief, een regelmatige trap in de ribben is geen uitzondering. Maar het is wel een grappig gezicht hoor je buik zo heen en weer te zien gaan.

Nog 8 werkdagen dus, heerlijk, ik kijk er stiekem toch wel naar uit om niet meer verplicht mijn wekker om 06.00 te zetten, ook al word ik altijd standaard in het weekend ook rond deze tijd wakker. Maar dat ik er dan niet uit hoef, of dat ik niet bang hoef te zijn weer in slaap te vallen en wakker schrik met de gedachte dat ik te laat ga komen voor het werk, is toch wel een luxe.

Wat ik wil gaan doen tijdens mijn verlof? Zoiezo lekker op mijn gemak het huishouden, de eerste baby wasjes draaien en uiteraard mogen de Netflix marathons niet ontbreken. Ik hoop toch ook wel dat ik niet zodanig ga groeien dat ik bijna niet meer kan lopen en dus rondwaggel want met het lekkere weer lijkt het me toch wel heerlijk om ook nog even wat boswandelingen te maken. Iets wat ik ook heb gelezen bij velen is dat ze alvast maaltijden gingen maken en invriezen voor de begin periode omdat je dan echt geen zin/tijd hebt om te koken. Dat vind ik wel een goed idee, maar eens zien of ik dat waar ga maken. Autorijden hoop ik ook nog wel even te kunnen doen. Ik ga vaak tot het uiterste, maar uiteraard zal ik niet meer zo snel alleen met de auto op pad gaan wanneer de uitgerekende datum dichterbij komt, je weet maar nooit..

Waar ik nu ook wel blij mee ben is dat we het meeste werk al af hebben qua babykamer en spullen aanschaffen en dergelijke. Leek het met 12 weken echt onwijs overdreven om dan al een buggy aan te schaffen, of al te gaan kijken voor meubels, ik ben nu wel tevreden dat we dat hebben gedaan. Het lijkt mij niet heel fijn om dat allemaal te moeten gaan doen tijdens mijn verlof. Uiteraard zijn er nog dingetjes die we moeten kopen of doen, maar dat is zo minimaal dat dat zo geregeld is.

Vandaag hebben we de laatste echo gehad en Mini groeit goed op schema, de vorige keer had ze nog grote voeten in verhouding maar dat is bijgetrokken en nu heeft ze juist lange benen, dat heeft ze duidelijk van haar vader! De afspraken bij de verloskundige worden nu steeds frequenter en zo komt het allemaal toch wel steeds dichterbij.

Voor nu nog even de laatste loodjes op het werk, die altijd het zwaarst wegen zo op het einde, maar hierna kan ik lekker gaan genieten van het ‘niks’ doen.
Wat heb jij gedaan tijdens je verlof? Of wat plan je te gaan doen? 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  twinkelbella
  15 mei 2016 at 10:19

  Lekker zeg dat je bijna verlof hebt. Zelf deed ik tijdens mijn verlof heel veel strijken, en verder niet zo veel haha 🙂

  • Reply
   Kelly
   17 mei 2016 at 06:08

   Ja ik kijk er echt naar uit! Haha oh heerlijk toch lekker niks doen 😁

Leave a Reply

CommentLuv badge