Zwangerschap

Deze voornemens heb ik mij niet aan gehouden tijdens de zwangerschap

‘Als ik zwanger ben dan ga ik heel goed op mijn eten letten, sporten..’Noem zo maar op. Ik denk dat iedereen wel goede voornemens heeft wanneer het aankomt op wat ze wel en niet willen doen tijdens hun zwangerschap. Soms loopt het alleen anders dan je zou willen en kun je die voornemens niet nakomen. Hier een aantal voornemens waar ik me niet (goed) aan heb gehouden.

Iedere week een foto nemen

Zo leuk al die time lapses, collages en andere creatieve ontwerpen van een groeiende buik van begin tot het eind. Dat wilde ik ook! Eum ja.. Het gehele eerste trimester en daarna ook nog een paar weken was ik zo beroerd, dat ik me nou niet bepaald picture ready voelde en make up op doen had ik al helemaaal geen zin in! Ik denk dus dat ik het aantal foto’s wat ik uiteindelijk heb tot nu toe op 1 hand te tellen zijn. Helaas geen timelaps van mijn groeiende buik dus..

Sporten

‘Ik ga zwemmen, fietsen en lopen. Dat moet toch te doen zijn?’ Je zou denken van wel. Maar ja helaas weer hetzelfde verhaal, als je jezelf net aan naar het werk kan slepen, je eten niet binnen kunt houden, en na een dag werken eindelijk op de bank kan neerstorten, heb je echt geen energie om ‘s avonds nog sportief te gaan doen. Ik heb tot nu toe maar 1 x gezwommen waar ik soms best spijt van heb, maar aangezien ik me nu wel goed voel hoop ik toch nog ergens de motivatie vandaan te halen om vaker te gaan. Zoiezo pak ik liever de fiets of ga ik lopen in plaats van met de auto als het om een kleine afstand gaat en neem ik de trap op het werk (OK, ik beken eerlijk, alleen naar beneden, maar goed 5 verdiepingen naar boven is toch echt even te fanatiek voor mij op dit moment). Dus.. mezelf even flink wat motivatie en moed inspreken,en hopelijk kan ik toch even wat meer aan sport doen de komende weken. Mocht je tips hebben voor zwangerproof oefeningen, hoor  ik het graag!

Niet iedere babywinkel afgaan

Hallo heb je al die leuke spulletjes en kleine outfits gezien? Dat is toch te schattig? Het grappige is, ik hou er niet van om kleding voor mijzelf te kopen, te veel mensen die in de weg lopen, te veel keus, als ik niet in 1 oogopslag iets zie wat mij aanspreekt ben ik ook snel weer weg. Maar als het aankomt op kleding kopen voor Mini,gaat het ineens een stuk makkelijker! Nu heb ik me nog best ingehouden hoor al zeg ik het zelf, maar toch als ik dan een winkel voorbij loop die baby spulletjes heeft, kan ik het niet laten om even naar binnen te lopen, al is het maar om even te kijken.

Tegen mijn buik praten

Ik had hierover gelezen, en hoe het werd omschreven vond ik het wel mooi, dat je kindje aan je stem kan wennen als je tegen je buik praat. Maar nee, big fail op dit punt voor mij. Hoe leuk het idee me ook leek, ik had ergens wel kunnen weten dat ik niet tegen mijn buik ging praten. Het voelt onnatuurlijk en ook een beetje raar. Sta je daar dan in de keuken je eten klaar te maken en een poging te doen om een gesprek aan te knopen met je buik?! Nee, niks voor mij. Gelukkig praat ik genoeg op een dag, al is het gesprek niet aan haar gericht, ze hoort me zo ook 🙂

Niet stressen over de babykamer

OK, echte stress is het niet, want tja we hebben eigenlijk nog tijd zat, maar het kan mij gewoon niet snel genoeg gaan. Als ik iets gedaan wil hebben, dan moet het gelijk en niet over een paar weken ‘want we hebben toch nog genoeg tijd’, nee ik wil het NU! M’n arme vriend heeft dit vaak genoeg naar z’n hoofd geslingerd gekregen (sorry schat! 😁). Gelukkig zit de vaart er nu wat meer in, en ben ik er ook iets meer gerust over. Dus wie weet volgt er snel een babykamer tour!

Had/heb jij ook voornemens die je niet bent nagekomen?

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  levanmil
  6 april 2016 at 18:15

  Sporten wilde ik ook fanatiek blijven doen. Helaas sloeg de moeheid echt in als een bom. Bijkomend “voordeel”: ik deed fysiek zwaar werk, dus ik kwam wel aan mijn beweging.

  • Reply
   Kelly
   8 april 2016 at 06:28

   Oh kijk het scheelt inderdaad dat je nog je beweging kreeg door je werk, misschien op dat moment wel pittig maar goed van je! Ik heb ‘helaas’ een zittende baan dus echt beweging op het werk krijg ik niet, hoewel ik soms in de pauze een blokje om ga.

 • Reply
  karlien
  7 april 2016 at 22:58

  Tegen mijn buik praten kon ik ook echt niet, sorry kids. Ik was dood- en doodmoe in mijn zwangerschap. Maar er was een uur in de week waarin ik gelukkig was: aqua joggen voor zwangeren in een warm bad, heerlijk!

  • Reply
   Kelly
   8 april 2016 at 06:29

   Oh wat fijn dat je voldoening kon halen uit het aqua joggen!

 • Reply
  Nicole Orriëns
  8 april 2016 at 09:27

  Van mij is het vrij lang geleden, maar ik vind het heel herkenbaar. Je lichaam is al heel druk met een kindje laten groeien: dan is ook nog veel sporten best pittig.

Leave a Reply

CommentLuv badge