Persoonlijk Zwangerschap

Onze laatste vakantie met z’n tweeën (Deel 2)

Onze vakantie is inmiddels voorbij, en in deze blog kun je lezen hoe we het hebben gehad. Ook werd de vakantie extra leuk afgesloten, dus lees snel verder!

Aankomst

We kwamen vroeg aan op de luchthaven in Lissabon waar we dus werden opgehaald door mijn schoonmoeder en reden gelijk door naar de mini supermarkt/cafe van mijn schoonouders. Mijn schoonvader is daar aan het werk en we gaan gezellig even een bakje koffie doen bij hem. Hierna zetten we onze koffers thuis af en zien dat mijn schoonmoeder cadeautjes voor Mini heeft neergelegd op het bed. Superlief!

img_0331

c6c525ff-5285-455e-9d82-efbc79fb346f

Een romper met ‘Mini’ erop! Nee wees gerust dit is niet de echte naam die wij hebben uitgekozen.

Tussen de middag gaat de winkel dicht en we gaan met z’n allen lunchen bij een restaurantje aan het strand. Na het eten gaan we lekker even uitwaaien en touren.
De rest van de avond verloopt lekker rustig.

De volgende dag worden we heel vroeg wakker, al is het maar 1 uur vroeger in Portugal, toch heeft het blijkbaar effect. Uiteraard blijven we nog lekker liggen om een paar uur later wakker te worden. We gaan douchen en lopen dan richting de winkel waar we standaard iedere dag ontbijten.
Omdat het hele dorp op de hoogte is dat ik zwanger ben, word ik door iedere vrouwelijke klant begroet en is het eerste waar naar gekeken, gewezen en geaaid word, mijn buik. Ik versta ze niet volledig, maar ze zijn in ieder geval erg enthousiast, dat is duidelijk.

Sightseeing

Hoewel het niet iedere dag even lekker weer is, gaan we er wel steeds op uit. We hebben al best wat mooie plekken gezien in Portugal aangezien we er nu meerdere keren zijn geweest, maar ook deze vakantie zien we toch weer nieuwe plaatsen. Zo bezoeken we een dorpje wat echt heel klein is. Ik denk dat er maar een stuk of 10 huisjes staan. Ik voel mij gewoon groot hier haha.

Óbidos is ook zo’n klein dorp, maar niet zo klein als ‘naam dorp hierboven’. Ook is het hier een stuk toeristischer. Het is een dorp bovenop een berg, en aangezien het best stijl is wil mijn vriend zo dicht mogelijk bij de poort van de ingang parkeren zodat ik niet zo ver hoef te lopen. Hij weet zich nog van een aantal jaar geleden te herinneren dat er een parkeerplaats aan de achterkant van de berg zit, en dus rijden we die kant uit. Onderweg valt het me op dat de wegen steeds kronkeliger en smaller worden, en als we dan ook nog eens stijl de berg op moeten rijden en onwijs moeten gassen om uberhaubt naar boven te komen, word ik wat zenuwachtiger, zeker omdat we er achter komen dat we tegen het verkeer in rijden! Ik knijp in m’n stoel en hoop van harte dat er niemand van de andere kant aan komt rijden, en gelukkig gebeurd dit niet. Als we dan boven zijn zien we dat de parkeerplaats gesloten is in verband met een evenement. Helaas.. dan maar weer terug naar de andere kant. Gelukkig gaat de weg naar beneden een stuk makkelijker.

Als er op een van de dagen slecht weer word voorspelt, besluiten we om naar een kerk/museum te gaan. Dit lag vorig jaar al in de planning maar toen kwam het er simpelweg niet van. Als we richting het kerkgedeelte toe lopen zien we dat de hekken gesloten zijn, en zien we vanuit de verte een briefje hangen. Wanneer we dichterbij komen, zien we dat het gesloten is. Hebben wij weer haha! Maar we proberen nog een andere ingang te vinden, misschien is alleen de kerk wel dicht? Helaas we zien geen andere ingang, en besluiten dan maar een terrasje te pakken. Aan de ober vragen we nog voor de zekerheid of het museum wel echt dicht is, maar hij zegt dat het alleen de kerk zou moeten zijn en dat de ingang van het museum links zit. Dus proberen we het nog eens, maar helaas we zien niemand en ook daar hangt weer hetzelfde briefje.

894bd5d9-839c-4b30-945c-395fc9fc14e0

Gesloten..

Dan maar geen museum.. We zien ernaast een mooi park dus gaan we daar lekker wandelen, tot het ineens erg hard gaat waaien en de lucht nu wel erg donker word. Als we bijna bij de auto zijn begint het te regenen en we zijn net op tijd binnen wanneer het echt losbarst.

Shoppen

In Portugal zijn de supermarkten nóg groter dan de gemiddelde in Nederland, en ik met mijn boodschappen ‘fetisj’ kon het natuurlijk niet laten om daar even langs te gaan. Het is paastijd en overal worden chocolade eieren verkocht in alle soorten en maten. Zelf heb ik 2 grote Kinder eieren gekocht. Vroeger kregen wij deze ook voor Pasen, jeugdsentiment! Dus ze gingen mee voor mijn zusjes.

Kinder ei

Ook zijn we een aantal keer naar het winkelcentrum gegaan, en naar een outlet waar ik leuk ben geslaagd voor Mini. Kleding kopen voor mijzelf heeft niet zoveel zin op het moment, gewone kleding past niet echt meer en om het op de gok te kopen voor na de bevalling zag ik niet zo zitten. Wel heb ik een aantal make up dingetjes gekocht voor mijzelf. Hoewel ik niet iedere dag make up op doe vind ik het wel leuk om het te hebben voor als ik een verjaardag heb of een andere leuke gelegenheid. En laat deze nu in aantocht zijn..

Eten

Lekker eten tijdens je vakantie kan uiteraard niet missen. En dit ontbrak dan ook zeker niet! Gegrilde zalm, kalkoenspies, aardappels, lekkere groente en uiteraard heerlijke toetjes! We hebben genoten van alle etentjes. Je hebt een volledig menu inclusief drankje, toetje en koffie al voor €7,50, dit kom je in Nederland natuurlijk niet tegen dus hebben we hier zeker van geprofiteerd!

 

Genoten

Ik kan natuurlijk nog veel meer vertellen, maar dan zou het een hele lange blog worden. We hebben ontzettend genoten van de tijd met z’n tweeën en ook met mijn schoonouders. Dankjulliewel voor alles en jullie gastvrijheid. Het waren 10 leuke dagen gevuld met veel gezelligheid, touren, eten en drinken en gewoon bij elkaar zijn. 

Bijzondere afsluiting

We zitten met z’n allen aan de bar van het hotel van vrienden van m’n schoonouders (waar we op dat moment op bezoek waren), als mijn vriend vraagt of ik zin heb om een rondje te lopen. Ja hoor, dat wil ik wel en dus gaan we naar buiten. We lopen door de tuin heen, langs het zwembad en door naar het dakterras waar de zon al mooi begint onder te gaan. Heerlijk romantisch moment, en m’n vriend houd me lief vast. Als ik het koud krijg loopt hij naar binnen om een vest te halen en hij slaat deze om mij heen. Hij zegt dat hij van mij houd en dat we snel een gezinnetje gaan worden maar dat er eigenlijk nog een ding ontbreekt.. ‘Het zal toch niet?’ denk ik bij mezelf. En als ik mij omdraai zit mijn vriend daar op 1 knie met een doosje in zijn hand. ‘Lieve Kel, wil je met mij trouwen?’. ‘Ja!’ zeg ik met tranen die over m’n wangen heen lopen. Natuurlijk wil ik dat!

 

En zo gaan we weer richting Nederland, niet als vriend en vriendin, maar als verloofd stel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Jacqueline
  3 april 2016 at 18:19

  Super mooi blog, Kel. Waren tien heerlijke dagen. Liefs Jacqueline.

 • Reply
  Angela Lodder
  5 april 2016 at 06:56

  Wat een heerlijke dagen zeg! Dat is zeker genieten zo met zijn tweeën 🙂

  • Reply
   Kelly
   5 april 2016 at 19:33

   Ja we hebben zeker leuke dagen gehad 😊

Leave a Reply

CommentLuv badge