Zwangerschap

Op de helft van de zwangerschap!

Nou ja officieel Zondag pas maar goed..

Gister hebben we de 20 weken echo gehad. Bij deze echo wordt er gecheckt op onder andere afwijkingen als; hazenlip en open ruggetje, maar ook of het hartje en de rest van de organen zich goed ontwikkelen. Hoewel ik opzich wel een goed gevoel had erover vond ik het toch best even spannend. We hadden de afspraak lekker vroeg dus dat was fijn, hoefde ik niet de hele dag af te tellen.

We waren al snel aan de beurt en mijn vriend en ik liepen naar binnen. Naast de verloskundige was er ook een stagiaire bij.
Ik mocht gaan liggen op de bank en toen begon de echo, omdat de stagiair erbij was werden er af en toe wat dingen uitgelegd over het echo apparaat en vlogen er medische en technische termen om onze oren, maar gelukkig werd ons ook alles gewoon uitgelegd. Omdat mini goed bol met haar rug lag werd er gelijk gecheckt of alle wervels goed liepen en dit was zo. Toen het hartje, de hersenen en de rest van de organen. Alles zag er goed uit en ze groeit ook op schema. Wat een opluchting!     Met nieuwe foto’s liepen we blij de praktijk uit.

 

Onze mini ❤️

Hoewel we natuurlijk nog 20 weken te gaan hebben, vind ik het toch best snel gaan allemaal.
Toen we de kinderwagen gingen kopen toen ik 11 weken zwanger was dacht ik nog;’OK is dit niet overdreven vroeg?’ Maar het lijkt alsof het gister was, en we moeten nog zoveel kopen! De commode, ledikant, beddengoed, badje,babyfoon..

Omdat er nog wat werk op zolder gedaan moet worden staan er nog te veel spullen op de babykamer waardoor er nog even geen ruimte is om alle meubels al neer te zetten. Wel hebben we laatst de kledingkast neergezet. Dat was een leuke verrassing van m’n vriend die ‘s avonds was begonnen om hem in elkaar te zetten en de dag erna voor zijn werk nog even had afgemaakt. ‘Zo kun jij lekker alle kleertjes en spulletjes inruimen vanmiddag’ zei hij. Echt superlief! Dus de kleertjes liggen en hangen al in de kast. (nee nog niet gewassen en gestreken, daar vind ik het dan wel iets te vroeg voor).En het grappige is we dachten we hebben een ruime kast gekocht maar de kast puilt nu al bijna uit! Wel superleuk gezicht hoor. Nu al een fashionista haha!

Ik vind het ook echt leuk om te zoeken naar mooie decoratie dingen voor op de babykamer, mijn favorieten zijn op het moment van die kaarten die je kunt inlijsten met teksten als bijvoorbeeld ‘Twinkle Twinkle little star’ of van die letterslingers in pastelkleuren die zo leuk boven de commode opgehangen kunnen worden.
Maar naast alle leuke spulletjes moeten we nu ook wel steeds meer gaan nadenken over de iets serieuzere dingen als; welke opvang willen we? Wat zijn de kosten hiervan? Op welke dagen kunnen we haar naar familie brengen? En natuurlijk gewoon een heel nieuw budgetplan in elkaar zetten aangezien ik minder ga werken.

Ik kijk er echt naar uit om mini te zien en hoewel ik er eerst niet zo bij stil stond en dacht;’ Ooh komt wel’ had ik laatst toch wel even een moment van ‘Oh shit hoe voelen weeën eigenlijk? En ze moet er ook nog uit!’ Bij het zien van programma’s op TLC als ‘One born every minute’ zie je ze soms zo hard schreeuwen en dan kan ik eigenlijk alleen maar hopen dat ik niet daar straks ook de hele boel bij elkaar schreeuw als een brulaap, maar wie weet kan mij dat straks wel niks meer schelen en is het enige wat ik kan denken dat ik mijn mini me wil zien. Hoop ik..

 

Volg je mij al op Bloglovin‘?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  ohmymacushla
  7 februari 2016 at 21:11

  Oh die twintig weken echo kan ik me nog zo herinneren; heerlijk lang naar je bewegende kindje kijken. Spannend ervoor, en een (dubbele) opluchting erna als je ziet dat alles erop en eraan zit! O en dat schreeuwen hoeft trouwens helemaal niet hoor, maar toch, je weet niet hoe je met de pijn dealt; ieder doet dat op zijn eigen manier. En… daar maak je je op dat moment helemaal geen druk om ;-)!

 • Reply
  Liess
  10 februari 2016 at 16:12

  Dat geschreeuw word ik doodziek van op one born… lol.

  Gefeliciteerd iig met je 20 weken! Vanaf nu gaat het hartstikke snel hoor 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge