Zwangerschap

Q&A

 

hires-300x288

Ten eerste bedankt voor de vele leuke en positieve reacties op mijn eerste blog, ik werd er helemaal blij van. Dankjulliewel!

Bij die reacties zaten ook veel vragen en het leek me leuk om daar een Q&A over te schrijven, dus ben je nieuwsgierig naar de antwoorden lees dan vooral verder.

 

Krijg je al een buikje en voel je iets?

Daar waar je eerst echt zo’n gevoel hebt dat mensen naar je kijken van ‘is ze zwanger of is ze gewoon aangekomen?’, begin ik nu toch wel iets meer een duidelijk ‘OK ze is zwanger’ buikje te krijgen. Gister zag ik het voor het eerst ook echt wel duidelijk bij mezelf, ik was me aan het klaarmaken om te gaan slapen en keek in de spiegel en toen dacht ik wel even ‘Damn! OK ja dat is een buik’.  Maar echt iets voelen, nee dat nog niet. Lijkt me trouwens best bizar hoor dat je voor het eerst iets voelt in je buik. Het heeft wel een beetje een buitenaards iets ofzo.

Hebben jullie al babynamen?

Het was nog best lastig om het over namen eens te worden, want onbewust heb je toch mensen in je hoofd die je kent met een bepaalde naam, en dan krijg je al heel snel; ‘Wat vind je van Stef?’ ‘Uhl, nee ik had echt een rotjoch in m’n klas die Stef heette’ of ‘En Madelief voor een meisje?’ ‘Madelief?’ Madelief?!’ ‘OK, dat wordt het dus niet’.
Zo hebben we onze lijstjes denk ik wel een paar keer aangepast, maar nu zijn we er zo goed als uit. Althans voor de meisjes naam. Die weten we 100% zeker, maar voor een jongen twijfelen we nog tussen een paar namen.

Gaan jullie een geslachtsecho doen?

Hoewel we in eerste instantie zoiets hadden van nou we wachten wel de 20 weken echo af, waren we uiteindelijk toch best nieuwsgierig en hebben we ervoor gekozen om toch een geslachtsecho te doen, en deze staat volgende week gepland. Spannend!

Hoe gaat de babykamer eruit zien?

Vanaf het begin waren we het er beide over eens dat we, of het nu een jongen of meisje word, geen muren te gaan behangen/verfen in het roze of blauw. We laten de kamer daarom gewoon wit, maar willen hem dan leuk aankleden met bijvoorbeeld een gekleurd plankje of verschillende leuke schilderijtjes om het toch wat op te fleuren en hem niet te neutraal te laten. Het is uiteindelijk een babykamer en die mag wel blijheid uitstralen.

Ga je op zwangerschapsyoga?

Eum.. Nee, haha. Yoga spreekt me zoiezo al niet echt aan, het beeld wat ik er van heb is dat het me te traag gaat en voor de mensen die mij kennen, ik hou niet van traag, er moet pit in zitten. Nu weet ik dat er ook andere soorten Yoga zijn, maar dat is niet wat ze met zwangerschapsyoga bedoelen in dit geval.

En op een pufcursus?

Tja een pufcursus.. Zal dat echt nodig zijn vroeg ik mij af. Nou moet ik zeggen dat ik mij niet ziet zitten in een cirkeltje met hoogzwangere vrouwen om daar om de beurt te puffen en te kijken of je het wel goed doet. Uiteraard zo nieuwsgierig als ik ben, heb ik opgezocht of je nu echt baat hebt bij zo’n pufcursus en het merendeel antwoordde dit met nee. De verloskundige begeleid je er ook doorheen en tijdens de bevalling neemt je instinct het ook over en vergeet je vaak de helft wat je tijdens zo’n cursus hebt geleerd.

Wil je thuis of in het ziekenhuis bevallen?

Ik zal eerlijk zijn dat wanneer ik in m’n zorgpakket zag staan dat een thuis bevalling 100% vergoed zou worden, maar een ziekenhuis bevalling alleen 100% vergoed zou worden bij medische complicaties dat ik iets meer ben gaan nadenken over een thuis bevalling. Ik begon na te denken over hoe ik het zou vinden om in mijn eigen bed te bevallen en dat mocht er iets mis gaan het ziekenhuis letterlijk op 5 minuten rijden is van ons huis en het dus alsnog wel goed zou kunnen komen. Maar ergens stond het idee me toch niet helemaal aan om thuis te bevallen, misschien omdat iedereen die ik ken gewoon in het ziekenhuis is bevallen en het dus niet een bekend iets is voor mij? Ik weet het niet het voelt niet helemaal OK, dus heb ik de keuze gemaakt toch mij zorgpakket aan te passen en in het ziekenhuis te bevallen.

Hoe ga je het doen qua oppas?

Dit is iets wat eigenlijk nog niet helemaal vast staat, maar er zijn wel een aantal opties. Mijn moeder en zusjes willen graag oppassen dus dat is erg fijn. Of dit een vaste dag gaat worden weet ik nog niet op het moment. Dan is het zo dat mijn vriend wisseldiensten heeft en ik mijn diensten opzich ook makkelijk kan wisselen dus daar zit ook wat speling in. Het liefst zou ik eigenlijk m’n kindje het eerste jaar niet naar de opvang brengen, het is nog zo mini en om het dan bij vreemden achter te laten voelt niet helemaal fijn. Maar ja als het echt niet anders kan dan is dat iets waar ik me misschien maar overheen moet zetten.

Dit waren een aantal vragen die me vaak gesteld zijn, nu zijn er natuurlijk meerdere, waaronder; Ga je Italiaans praten tegen je kind? Het antwoord hierop kun je verwachten in 1 van mijn volgende blogs.

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Inge
  14 januari 2016 at 13:33

  Leuk om te lezen kel!
  het zijn inderdaad vragen die bij me opkwamen.
  Maar Ik bied me ook aan als oppas hoor.
  een kleine kelly of emile! hoe leuk!

 • Reply
  Kimberly
  14 januari 2016 at 18:24

  Superleuk om de antwoorden te lezen! Wat komt er veel op je af dan he… Xx

Leave a Reply

CommentLuv badge